Дана програма включає масу студентських проектів, проте головним залишається Студентський Парламент Вінниччини - спрямований на популяризацію ідей демократії та громадянського суспільства, залучення активних молодих людей до роботи над соціальними проектами та створення постійнодіючого обласного консультативно-дорадчого органу при голові Вінницької обласної державної адміністрації.

З початком листопада стартували нові вибори 2011 року до Студентського Парламенту Вінниччини, за підсумками яких буде обрано новий депутатський склад та розпочне свою роботу друга каденція Студпарламенту.

Основна ідея полягає в тому, що кожний вищий навчальний заклад області від I – IV рівнів акредитації, шляхом демократичних виборів обиратиме депутата від свого вузу до Парламенту. Даний проект єдиний в Україні, що проводиться саме шляхом демократичних виборів.

Цьогоріч склад Парламенту розширено до 66 осіб, таким чином змінено систему виборів. Пропорційно до кількості студентів в конкретному вищі розраховується депутатське представництво – один депутат на 1000 студентів.

Студентський Парламент Вінниччини побудований за прикладом діяльності Вінницької обласної ради та відповідає половині складу депутатів облради. Одним із вагомих досягнень для Парламенту є домовленість з головою Вінницької обласної ради Сергієм Татусяком про співпрацю між даними органами та закріплення помічниками депутатів Студпарламенту за депутатами обласної ради. Таким чином молодь матиме змогу стажуватись в органах місцевого самоврядування та здобувати необхідний досвід.

За підсумками виборів до 10 грудня сформується остаточний склад Парламенту. На першій сесії голова Студпарламенту обиратиметься депутатами за результатами конкурсу підготовлених проектів розвитку студентства і буде призначений радником губернатора з питань студентської молоді на громадських засадах.

Фіналом програми «Студентський Імпульс» стане два заходи.

Перший захід – Нагородження (вручення посвідчень депутата Студентського Парламенту Вінниччини). Нагородження пройде за участі безпосередніх учасників Програми. Нагороджувати депутатів Парламенту будуть голови Вінницької обласної ради та обласної державної адміністрації.

Другий захід носитиме розважальний характер. В процесі визначення триває вибір між двома конкурсами – це конкурс «Битва Титанів», серед трьох університетів міста Вінниці, що мають статус національних або проведення конкурсу «Кращий студент Вінницької області 2011».

Хід реалізації програми активно висвітлюватиметься в ЗМІ, тому слухайте про нас на радіо та спостерігайте за процесом виборів СПВ 2011 на телебаченні.

 


Переглядів: 6060
Поширень: 0