Керівник департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко ініціював зібрання із підприємцями Вінниці, керівниками вищих навчальних закладів та студентством. Головним питанням стало обговорення проблем випускників. За статистикою центрів зайнятості 50% колишніх студентів мають проблему із працевлаштуванням.

Роботодавців не влаштовує фаховий рівень „новоспечених” працівників, а останніх, в свою чергу, заробітна платня. Переважно, це не більше 1500 гривень. Керівники місцевих навчальних закладів, також погодилися із тим, що їхня статистика по працевлаштуванню часто є лише формальною відпискою. Але, вони готові іти на зустріч підприємцям та готувати ті кадри, які на сьогоднішній день потребує ринок праці. На зустрічі промовчали лише самі роботодавці, хоча їх було чимало. Хоча, дехто з них зізнаються – аби знайти гідного фахівця доводиться „відсіювати” не один десяток претендентів.

- Ми спільно намагаємось вирішити одну із головних проблем сьогоднішньої молоді – як знайти своє перше робоче місце. За результатами зустрічі було прийнято рішення активізувати міський проект „Ярмарок вакансій”, організувати ряд круглих столів та семінарів із роботодавцями та студентством, та вирішити у який спосіб майбутні випускники змогли б гідно „презентувати” себе. Наразі ми вирішуємо, чи буде це грантова програма, чи складення мотиваційного листа, підсумовуючи обговорення зазначив Сергій Кудлаєнко.



Переглядів: 5085
Поширень: 0