За сприяння голови обласної Ради Сергія Татусяка магістр Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Олексій Саліхов 20-26 лютого відвідав тижневий тренінг, організований Європейським Міжнародним Рухом. Тематика конференцій та семінарів в рамках тренінгу була присвячена відносинам Європейського Союзу з країнами Співдружності Незалежних Держав, Туреччини та Західних Балкан.

Вінницька обласна Рада допомогла студентові рекомендаційним листом, сувенірною продукцією, яка презентувала у Європі Україну та Вінниччину.

– Пропозиція щодо тренінгу одразу викликала інтерес, оскільки я постійно цікавлюся міжнародними відносинами, особливо відносно Європейського Союзу. Крім того, це прекрасна нагода поглибити знання з англійської мови, – зазначив Олексій Саліхов.

Вінничанин був єдиним представником України серед 15 учасників з різних країн світу – Австрії, Грузії, Індії, Іспанії, Росії, Румунії, Туреччини, Хорватії, Швейцарії.

Доповідачами на лекціях були представники різних політичних партій та громадських рухів, а також дипломати. Українця особливо зацікавила лекція на тему членства країн в ЄС. В ході всього тренінгу представники євроінституцій особливу увагу приділяли відносинам Європи із Росією та фінансово-економічному становищу Греції.

В свою чергу студенти презентували перед колегами свої країни та регіони, звідки вони прибули. Олексій Саліхов підготував 15-хвилинну мультимедійну презентацію про Україну та Вінницьку область, роблячи акцент на історичних та культурних аспектах.

Окрім семінарів та конференцій група мала можливість відвідати основні європейські інституції, а саме: Європейський Парламент, Європейську Комісію, Раду Європи, Постійне представництво Російської Федерації в Європейському Союзі.

– Дуже корисним було неформальне спілкування зі студентами з різних країн. У нас були вечері з презентацією національних страв Франції, Іспанії, Греції, Мексики, – поділився враженнями Олексій Саліхов.

Сергій Татусяк наголосив, що обласна Рада та він особисто й надалі сприятимуть тому, щоб якомога більше студентів та лідерів молодіжних організацій Вінниччини побували за навчальними програмами у Європі.

– Звідти вони привозять не тільки знання та нову інформацію, якою діляться зі своїми ровесниками, а й корисні контакти, які потім наші молодіжні та студентські організації ефективно використовують у своїй діяльності, – зауважив С.Татусяк.

Нагадаємо, у січні цього року за сприяння голови обласної Ради Сергія Татусяка, депутата обласної Ради Наталії Гетце та почесного голови Спілки молодіжних організацій Вінниччини Олександра Капітана, учать в освітньому семінарі для молодих парламентаріїв та молодіжних лідерів країн СНД у Парламентській асамблеї Ради Європи (м.Страсбург, Франція) взяла вінницька студентка Дар’я Тихонова.



Переглядів: 5680
Поширень: 0