12 квітня у сквері Козицького відбувся флешмоб під назвою “Зроби велику писанку”.

12 квітня у сквері Козицького відбувся флешмоб під назвою “Зроби велику писанку”

Фоторепортаж акції

Більше 50-ти студентів і старшокласників о 15 годині одягли на себе пакети і стали у коло, яке нагадувало форму писанки. Згодом усередині “писанки” утворювали візерунки.

Усі молоді люди відгукнулись на пропозицію взяти участь у флешмобі добровільно. Ініціатором передвеликодньої події став Студентський Парламент Вінниччини, який напередодні розмістив оголошення у соцмережах Інтернету.

12 квітня у сквері Козицького відбувся флешмоб під назвою “Зроби велику писанку”

Фоторепортаж акції

- Ми хочемо привернути увагу мешканців міста до національних звичаїв і обрядів, - говорить голова Студентського Парламенту Вінниччини Дмитро Слободянюк. - Зокрема до такої, як розписувати писанки. Замість того, щоб наклеювати наклейки на них. Саме у четвер виготовляли писанки і крашанки, тому саме цього дня вирішили зробити флешмоб. Молода людина, із одягненим пакетом, символізує масу і лінь. А коли ми сформували “писанку”, утворили “візерунки” і зняли пакети, то цим самим звільнились і від пакетів, і від наклейок на писанках, і привернули увагу підтримувати традицію розписувати писанку.

Сам Дмитро згадав, що навчався розписувати писанку, але оскільки медик, то “руки не доходять до писанкарства”. Але з його слів, таким заняттям захоплюється його сестра і уміє прикрашати писанки бісером.

Нагадаємо, що пройти майстер-клас з писанкарства ви можете в Експериментальному Центрі Сучасного Мистецтва (ТРК «Магіцентр», вул. Соборна, 24, другий поверх), де проходить арт – проект «Метафізика орнаменту».



Переглядів: 6896
Поширень: 0