На базі Вінницького національного технічного університету з 10 по 13 квітня пройшлавідкрита Всеукраїнська студентська олімпіада з спеціальності «Системи управління і автоматики», що присвячується до Дня космонавтики. На неї приїхали студенти з різних куточків України - від Буковини до Донбасу.

За всю історію змагань, з 1999 року у олімпіаді взяло участь більше 300 студентів з 25 різних ВУЗів. Головною метою олімпіади є виявлення, відбір та підтримка обдарованих, найталановитіших студентів країни та обмін досвідом серед викладачів ВНЗ України з метою вдосконалення навчального процесу.

Як розповідає Анатолій Степанович Васюра - директор Інституту автоматики, електроніки та комп\'ютерних систем управління, ідея створення олімпіади прийшла спонтанно та її рівень, як визнають і гості, і представники Міністерства освіти і науки дуже високий.

Цьогоріч олімпіаду відвідало близько 50 учасників з 16 ВУЗів України. В основному кожний навчальний заклад представляло 3 студенти. У командному заліку наш ВНТУ став абсолютним переможцем. Друге місце зайняли юні інженери з Донбаської державної машинобудівної академії, а трійку лідерів замкнули представники харківського університету радіоелектроніки.

Переможці 13 олімпіади СУА:

  1. Іванов Юрій (Вінницький національний технічний університет)
     
  2. Павловський Юрій (Донецький національний технічний університет)
    Литвиненко Олександр (Харківський національний університет радіоелектроніки)
     
  3. Пилипенко Інна (Вінницький національний технічний університет)
    Кисіль Аркадій (Донбаська державна машинобудівна академія)
    Шаталова Марія (Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського)



Переглядів: 4203
Поширень: 0