Саме із такою назвою 24 квітня у ТЦ «Магігранд» розпочала свою роботу фотовиставка, що була проведена командою Вінницького національного медичного університету ім..М.І.Пирогова, у рамках фестивалю «Студентська весна». Гучна назва – гостра проблема сьогодення, адже Україна, на жаль, на даний момент є аутсайдером у Європі за рівнем популярності читання художньої літератури. Саме таким способом організатори вирішили підняти цю проблему! Учасниці проекту – відомі красуні міста зробили підсвідомий «бойкот» усім тим, хто не читає. Серія фото-робіт, представлених на виставці акцентує увагу на зовнішній красі учасниць, але при цьому акцентує увагу на книгах, що зображені.

Юрій Білошкурський, фотограф, фотостудія White: «Даний проект зацікавив мене своєю специфікою та креативністю, адже подібного ще не було на теренах Вінниччини. Мені було приємно працювати із такими красунями, але при цьому я усвідомлював усю важливість своєї роботи»

Руслан Подолян – хлопець учасниці фотопроекту Ксенії Саніної: «Я радий, що моя дівчина взяла участь у даному проекті, по-перше, тому що сам люблю читати. Ось навіть приніс із собою улюблену книгу Рея Бредбері, також хотів би, щоб моя дівчина довела, що не так просто бути вродливою, не маючи за собою інтелектуального багажу!»

Проект тільки розпочав свою роботу, адже планується проведення виставки протягом усіх травневих свят. У соціальній мережі створені групи, де проходить конкурс на «Найкраще фото зі своєю улюбленою книгою» (http://vk.com/event38166593). Переможець отримає подарунковий сертифікат магазину Empik. Організатори – депутати Студентського Парламенту Вінниччини - сподіваються на поширення новоствореного руху на Всеукраїнський рівень,перші впевненні кроки вже зроблено!

 


Переглядів: 6681
Поширень: 0