Паперові «журавлики», які були виконані власноруч робочою групою акції за технологією оригамі, є символом солдатської душі загиблих у ІІ світовій війні. Молоді люди, що роздавали ці фігурки, таким чином дякували своїм дідусям і бабусям за свої врятовані життя.

флеш-акція «Журавлі пам`яті» у Вінниці

Ці журавлі, потрапляючи у вінницькі сім’ї, є своєрідною ознакою фізичної присутності загиблих. Роздаючи їх, учасники підкреслювали, щоб ці фігурки були 9 травня поставлені в сімейному сакральному місці (перед іконою, старим сімейним фото, на поминальному столі тощо).

Особливим було і те, що усі волонтери були одягнені у білий одяг, що символізував духовність і релігійність, яка уособлює святість свята Великої Пермоги, вічної пам`яті…

Контейнерами, з яких роздавали «журавлики» були військові армійські шоломи, а «родзинкою даного заходу став музичний супровід – пісня «журавлі» у виконанні Марка Бернеса, а також чарівна пара, яка своїм танцем символізувала кохання, що увійшло у вічність, яке зламала страшна війна!

Такий флеш- моб став новим несподіваним свіжим дійством. Сама незвичайність його проведення є акцентуючим моментом у вихованні молоді, для якої події майже 70-річної давнини є чимось далеким, що втратили свою емоційність, а святкування цієї дати стало більше ритуало, ніж сімейною справою. Тому таке дійство повернуло, в певній мірі, родинні почуття у святкування Дня Перемоги 9 травня.
 



Переглядів: 4538
Поширень: 0