Партнерські стосунки поєднали Політехніку Свєнтокшинську і технічний університет, університетом ім.Яна Кохановського і педуніверситет ім.Коцюбинського, Вищу школу економіки і права в Кельцах і Вінницький торговельно-економічний інститут.

Усі вузи в рамках угоди планують обмінюватись студентами, науковцями та творчими колективами, проводити спільні дослідження, конференції, зустрічі та семінари, ділитися інформацією.

- Ми вже підписали шість угод із навчальними закладами з усього світу. - сказав ректор Політехніки Свєнтокшенської Станіслав Адамчак. - Але Вінниця для нас - особливий партнер.

Як один із засновників Центру молодіжного обміну Станіслав Адамчек нагадав, що Польща має цікаву програму взаємовигідного обміну студентами, яка передбачає навіть виплату стипендій.

- Але протягом років Українське міністерство освіти нічого не робило, щоб використовувати цю можливість. - каже польський ректор. - Сподіваюсь, тепер це зміниться.

Про корисність співпраці між вінницькими та польськими вузами говорила і ректор університету ім.Яна Кохановського Регіна Ренз.

Я ректор одного з наймолодших університетів Кельце. - каже Регіона Ренз. - І ми готові до найширшої співпраці з вінницьким педуніверситетом, в будь-яких напрямках - педагогічних, історичних, географічних, філологічних, математичних, мистецьких тощо.

Вінницькі ректори подякували польським колегам і запевнили, що співпраця не обмежиться самим лише підписанням партнерських документів.

- Такі угоди відкривають перспективи для підготовки спеціалістів, які по закінченні вузу у Вінниці матимуть одразу два дипломи - українский та польський, - сказав ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко.



Переглядів: 4873
Поширень: 0