Участь в обговоренні зазначеної теми взяли лікарі, представники громадських організацій, закордонні експерти та депутати Студентського Парламенту Вінниччини.

День по боротьбі з тютюнопалінням – це свято або будення?

В рамках круглого столу велась дискусія з приводу попередження тютюнопаління, боротьби з курцями, можливих наслідків тютюнопаління, Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів) та досвід закордонних громадських організацій.

Присутній на зустрічі лікар-нарколог, завідуючий диспансерним відділенням КЗ Вінницького обласного наркологічного диспансеру, Гліб Головатий вкотре наголосив, що тютюнопаління є не звичкою, а хворобою, яку потрібно лікувати. Медики не розглядають тютюнопаління нормою, тому пропонують завжди звертатись до спеціалістів за порадами та допомогою у боротьбі зі шкідливими звичками.

День по боротьбі з тютюнопалінням – це свято або будення?

Представниця з Латвії, Калниня Тетяна поділилася латвійським досвідом: «В Латвії в 2005 році на законодавчому рівні прийнята програма з профілактики та боротьби з тютюнопалінням. В 2010 році зросли ціни на акциз та тютюн. І вже зараз можна спостерігати, що молодь рідше можна побачити з цигаркою у руках».

«Ми усі чекаємо на підписання ЗУ Президентом, де будуть враховані усі пропозиції громадських організацій. Неодмінно незабаром ми будемо дихати чистим повітрям. Винні за порушення закону будуть наказані», - заявила голова правління ГО «Злагода» Тетяна Бардюженко.

У свою чергу голова Студентського Парламенту Вінниччини, Дмитро Слободянюк відзначив, що мода на тютюнопаління пройшла, зараз «МОДНО – НЕ ПАЛИТИ». Усі заходи, які будуть реалізовуватись 31 травня будуть покликані на те, щоб привернути увагу молоді та пересічних громадян нашого міста.
 


Переглядів: 4189
Поширень: 0