Нові можливості для молоді відкриває молодіжний проект «Нова генерація». Недарма представники Європейського Союзу на заходах, що організовують вже з радістю зустрічають вінницьких делегатів.

На початку червня у м. Тбілісі (Грузія) відбувся Міжнародний симпозіум «Благополуччя молоді Європи та Кавказу». Приємно, що завдяки підтримки Олександра Капітана, учасником даного заходу став перший заступник голови Студентського Парламенту Вінниччини – Євген Власюк.

Даний симпозіум зібрав у столиці Грузії представників з 27 країн світу. Кожен з учасників - це справжній молодіжний лідер своєї країни, тому обмін досвідом та знаннями став надзвичайно корисним.

Недарма в рамках даного заходу піднімались надзвичайно актуальні для України та Вінниччини питання, а саме ситуація в освіті, сфері зайнятості, проблема доступу до соціальних благ житла.

Відкривали форум депутати Європейського Парламенту, Міністр спорту та молоді Грузії, які зазначили, що молоді, як майбутньому Європи, потрібно створити усі умови для всебічного розвитку.

Трьохденний форум був насичений багатьма цікавими зустрічами, лекціями та круглими столами. Усі учасники мали змогу розкрити для себе столицю Грузії - місто Тбілісі та духовну столицю - Мцхети.

Як відомо, активність студентських парламентарів не має меж. Однією із найважливіших подій даного симпозіуму стало укладення договору між Студентським Парламентом Вінниччини та Молодіжним Парламентом Грузії. За словами Євгена: «Я був надзвичайно радий отримати позитивну відповідь на пропозицію укласти договір. Приємно здивувала готовність до кооперації та оперативність грузинських колег». Тепер студентські лідери обох країн планують ряд спільних заходів задля подальшого розвитку українсько-грузинського студентського руху.

«Наостанок, хочу побажати усім студентам Вінницької області: не бійтесь заповнювати анкети та аплікаційні форми. Завдяки проекту «Нова генерація» Олександра Капітана, кожен активний студент Вінницької області має змогу поїхати за кордон та перейняти європейський досвід. Багато скептиків є в наш час, але я переконався на власному досвіді про дієвість даної програми», - додав, наостанок, Євген Власюк.



Переглядів: 4884
Поширень: 0