Всекавказький молодфжний форум у Кавказі "Машук-2012"

У період із 1-17 липня, у м.П`ятигорськ, Російська Федерація, у підніжжі гори Машук відбувся Всекавказький молодіжний форум «Машук-2012», на якому, за ініціативи проекту «Нова генерація» та його керівника Олександра Капітана, від України в якості гостей були делеговані депутати Студентського Парламенту Вінниччини та активісти Спілки молодіжних Організацій Вінниччини.

Форум «Машук-2012» - унікальна можливість для молоді Північнокавказького Федерального округу реалізувати свої проекти, адже головна ідея проведення такого проекту – конвеєр молодіжних проектів та, у перспективі, конкурс на отримання гранту на реалізацію своєї оригінальної ідеї у різних сферах молодіжної політики.

Загалом, учасники І зміни форуму були розподілені на три напрямки роботи та навчання: «Медіа Кавказ» - для молодих журналістів та блогерів, «Волонтерство» - для волонтерів, націлена на підготовку до Зимових Олімпійських ігор у місті Сочі, 2014 року, «Туризм» - для працівників та студентів туристичної сфери. На ІІ зміну Форуму прибули молоді керівники студентських органів самоврядування РФ, які вчилися у напрямку «Громадська активність», а також молоді підприємці та науковці, відповідно, на напрямки «Моя справа» та «Інноваційні технології».

Вінничани побували на всекавказькому форумі "Машук-2012"

Даний форум вважається другий за своїми масштабами у Росії, не беручи до уваги «Селігер», який щорічно приїжджає 5 тисяч молодих людей, а «Машук» за одну зміну приймає 1,5 тисячі молодих активістів, що представляли такі республіки як Дагестан, Чечня, Кабардино-Балкарія, Карачаєво-Черкессія, Ставропольський край, Інгушетія, Північна Осетія – Аланія, у тому числі – гості: Південна Осетія, Волгоградська область, Ханти-Манссійський АО (ЮГРА), Абахазія, Білорусь та Україна. На протязі роботи форуму , учасникам читали лекції, майстер-класи та факультативи викладачі Московського державного гуманітарного університету ім..Шолохова, професійні журналісти та блогери із Вірменії , Дагестану та Північної Осетії, також у ІІ половині дня, щоденно, учасникам випадала унікальна можливість поспілкуватися із VIP-гостями РФ, серед яких були відомі політики та Олімпійські чемпіони, а також політологи, блогери та експерти у сфері молодіжного парламентаризму, які проводили лекції у стилі вільного спілкування.

Щодо задовілля, то учасникам не приходилось сумувати, адже майже кожний день був присвячений культурі одного із суб`єкту Північнокавказького Федерального Округу, у цей день на форум приїжджали керівні особи даного суб`єкту, учасники у формі інтерактивну могли поспілкуватися із владою, адже відкритий діалог є основою для розвитку молодіжної політики.

На протязі проведення форуму на Кавказ також завітали такі групи як «Челсі» та «Город 312», а також Дмитро Колдун. Але, все-таки, найяскравішим шоу стало проведення конкурсу «Міс та Містер Машук-2012», де Україну представляли Балацький Олексій та Масленчук Інна, на конкурсі талантів українські учасники були вражені тим, що кавказька публіка підспівувала «Червону руту», у виконанні Інни Масленчук та була зачарована ліричним співом Олексія Балацького, що виконував відомий хіт Олександра Пономарьова «Варто чи ні».

Всекавказький форум "Машук-2012"

У перший же день перебування на форумі українських делегатів здивувала неймовірна доброзичливість та госте приємність учасників із Кавказу, захоплення українською культурою , національним вбранням та українськими дівчатами!

«Було неймовірно приємно чути у свою адресу слова від незнайомих людей «Ви з України? Ого! Я неймовірно радий познайомитися із українцем! Ми любимо Україну! Там найгарніші дівчата та душевний народ! », - ділиться враженнями депутат Студентського Парламенту Вінниччини Гнатюк Микола.

«Для мене стало неочікуваним те, що нас ніхто не знає, але усі кричали «Україно, вперед» та співали гімн Євро-2012, а потім, 1 липня, у день фіналу Євро, незважаючи на сильний дощ та холод, насолоджувалися останнім фінальним матчем, що проходить у Києві. Криками «Іспанія, Україна, Коноплянка та Шевченко» закінчився перший день форуму! Ну, звичайно ж, не дивлячись на невдачу російської збірної, національним героєм Кавказу є Алан Дзагоєв, який походить із Північної Осетії» ,- із захопленням розповідає активіст СМОВ Олексій Балацький.

Але не тільки відпочинок був основною мотивацією перебування українців на теренах Кавказу, все-таки, форум таких масштабів – це реальна можливість побувати на майстер-класах відомих експертів.

«Мені як журналісту-дилетанту було цікаво побувати на тренінгу по блогерству у найвідомішого блогера Дагестану та керівника Дагестанської Школи Блогерів Гаміда Гітінова, який подав основні навики щодо ведення власного блогу, отож тепер можу похвастатись власноручним блогом у Твіттері, до речі, доволі успішним, адже був оголошений конкурс у рамках форуму для блогерів, де я стала призером! Це неоціненний досвід для мене як керівника інформаційного комітету СПВ», - ділиться Масленчук Інна.

Звичайно ж, не обійшлося і без міжкультурного діалогу, який відбувався щовечора на головній площі форуму, біля головної сцени, де кавказці навчали українців танцювати лезгінку, а молоді парламентарії в свою чергу проводили майстер-класи по гопаку та навикам володіння наймилозвучнішою в світі українською мовою, яка зачарувала усіх учасників «Машук-2012»!


Переглядів: 7381
Поширень: 0