На Дитячий та молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела 2012» на Вінниччину завітали видатні особистості у сфері кіно і телебачення – Заслужений артист України Борис Токарєв; Народний артист Росії, кінорежисер і, до речі, наш земляк Радіон Нахапетов та Народний артист України ВолодимирТалашко. З ними молодь мала можливість зустрітись в рамках проекту КУЛ.

Капітан свого життя

Борис Токарєв прокинувся відомим після ролі у фільмі «Два капітана», що став знаковою стрічкою свого часу. Крім того, утворчому доробку цього талановитого актора знаходяться такі загальновідомі картини: «Сто днів після дитинства», «Це ми не проходили», «Увага! Всім постам...».

Варто відзначити участь Бориса Токарєва у славнозвісній картині «А зорі тут тихі», відзнятої у 1972 році за однойменною повістю Бориса Васильєва, а також у кінострічці «Гарячий сніг», за яку він був нагородженийу 1975-му вищою радянською кінематографічною нагородою - державною премією.

Навіть зі своєю дружиною Людмилою Гладунко Борис Васильович познайомився на знімальному майданчику фільму «Де ти тепер, Максиме?».

Маючи за плечима солідний акторський і режисерський досвід, він як ніхто розуміє наскільки важливо відкривати нові імена глядачам, адже сьогодні наш кінематограф пропонує секс-символів, а справжніх кумирів поколінь немає.

Цікавий факт - відомий актор був депутатом двох скликань Московської міської ради від Бабушкінського району. За час депутатства Борис Васильович бачив багато життєвих історій, які в подальшому втілились у сюжети фільмів.

Видатний митець є художнім керівником студії «Дебют» при «Мосфільмі», віце-президентом Гільдії акторів кіно Росії. Він зараз не стільки знімається в кіно, скільки сам його створює.Одним з його основних принципів є повна реалістичність і відсутність спеціальних ефектів.

Улюбленої ролі у актора немає - усі втілені образи вважає власними дітьми, адже, як і в дітей, вклав у них всю душу.

- Боротись, шукати, знайти і не здаватись – так порадив відомий актор прожити життя Вінницькій молоді.

Друг Рея Бредбері

Родіон Рафаїлович Нахапетов родом з України, він народився у м. П’ятихатки Дніпропетровської області.

Видатний актор закінчив акторський та режисерський факультети ВДІКу. Дебютував у картині В. Шукшина «Живе такий хлопець». Знімався у фільмах «Ніжність», «Закохані», «Раба кохання», «Пароль не потрібен», «Торпедоносці» та інших. Режисер кінострічок «З тобою і без тебе», «Не стріляйте в білих лебедів», «Парасолька для молодят», «Росіяни у місті ангелів», «Зараження» та інших.

З 1988 року працює у США, де організував і очолює кінокомпанії RGI Productions та HomelandProductions.

Радіон Рафаїлович має серед своїх друзів багато видатних людей. Один з них - Йосип Кобзон завжди радив йому товаришувати тільки з успішними людьми. Пам’ятаючи цю пораду, переїхавши до США в нього зав’язалися дружні відносини з американським письменником Реєм Бредбері. А коли видатний митець завітав у Вінницю і дізнався про КУЛ - одразу захотів стати його гостем.

- Успішна людина - це в першу чергу та людина, яка здатна реалізувати власну мрію, - зауважив актор під час зустрічі.

Будем жити!

Власний відеоролик на всім відому українську пісню «Два кольори» в авторському виконані відомий актор Володимир Талашко показав на зустрічі з вінницькою молоддю. Також задекламував вірш присвячений до 9 травня та порадував КУЛ дитячими казками.

Володимир Дмитрович Талашко - Народний артист України, відомий за стрічками: «В бій ідуть лише старі», «Капітан Немо», «Народжений революцією».

Про своє життя, свої захоплення, злети і падіння актор розповідав з неприхованим захватом. З радістю відповідав на усі запитання гостей. Особливо цікаво було почути про закулісні подробиці зйомок, насамперед, кінострічки «В бій ідуть лише старі».

– Складно було увійти у роль неоднозначного героя – капітана Скворцова. Довелась не один місяць відвідувати курси льотчиків і прочитати безліч літератури,– розповів Володимир Талашко.

На запитання про найкращий колектив у якому йому доводилось працювати, Володимир Дмитрович не замислюючись відповів, що співпраця з легендарним режисером Леонідом Биковим приносила не лише задоволення, а й безцінний досвід.

На даний момент видатний актор викладає у Київському Театральному Інституті. Власною системою навчання та виховання студентіввважає принцип- навчити неможливо, можна навчитись!

Володимир Талашко - людина старої формації закликавучасників КУЛузавжди залишатись людяними, вихованими; вчитись та працювати, а головне знайти справу життя і постійно вдосконалюватись.

- Обдарованими народжуються усі, але талант здобувається тяжкою працею, - зазначив Володимир Талашко.

Особливу подяку учасники проекту висловлюють голові Вінницької обласної ради Сергію Пилиповичу Татусяку, який не тільки допоміг організувати зустрічі з видатними акторами, але й став їх активним учасником.

Як ми повідомляли раніше, на фестивалі "Кришталеві джерела" журі визначило 41-го лауреата.



Переглядів: 5374
Поширень: 0