Одним із таких міжнародний заходів став тренінговийкурс, що проходив в період з 28 серпня по 4 вересня 2012 року в м. Діліжан (Вірменія). Україну на якому представляли троє лідерів студентського руху. Серед них був і вінничанин – Ігор Галицький. Все що було потрібно Ігорю для того, щоб стати учасником тренінгу – це аплікаційна форма, яку він успішно заповнив.

Проблема гендерної рівності наразі досить гостра, як для України, так і для країни-організатора – Вірменії. Адже, згідно з аналітичними дослідженнями Україна займає 63 місце у рейтингу рівноправ’я жінок та чоловіків. До прикладу, Молдова – 34-е місце, Казахстан – 41-е місце, Росія – 45-е місце, Вірменія – 84-е місце, Азербайджан - 100-е.

Ігор Галицький«Тренінговий курс включав в себе безліч семінарів, які стосувалися прав жінок і чоловіків у сучасному суспільстві, представництва жінок в органах влади; ми обговорювали «жіночі» і «чоловічі» професії, гендерні дискримінації. Кожен з учасників мав змогу розповісти про гендерну ситуацію в своїй країні», - ділиться враженнями Ігор.

У процесі семінарів учасники вивчали концепції, що стосуються гендерної політики. Однією з тем занять стала пропозиція креативних ідей, «меседжів» і т.п.

«Особливо сподобалось те, що семінари проходили у формі відкритого обговорення, де кожен міг висловити свою думку», - зазначив вінничанин.

Не менш захоплюючою була і вірменська природа.

«У Діліжані загалом гірська місцевість і видно як хмари буквально «лягають» на гори та «огортають» їх. Коли я в перший раз побачив гору Арарат - я подумав що це гігантська хмара, але потім виявилося, що це сніг лежить на верхній частині гори, а нижня частина неначе в тіні, її видно тільки злегка. Це видовище не піддається опису і тебе переслідує відчуття нереальності.

Загалом ця поїздка до Вірменії вийшла цікавою, захоплюючою і надзвичайно змістовною. У мене з’явилося багато нових друзів зрізних країн світу.

Я щиро дякую організаторам проекту «Нова Генерація» за можливість відвідати даний захід. Подібного на Вінниччині ще не було. Багато скептиків є в наш час, але я переконався на власному досвіді про дієвість даної програми», - зауважив Ігор.

Більше інформації про поїздки можна знайти в соціальних мережах та ЗМІ, тому бажаючі стати учасниками «Нової генерації» можуть завантажити аплікаційну форму і цим зробити перший крок до нових здобутків та вражень.



Переглядів: 5465
Поширень: 0