Божена МанноваМета візиту пані Божени — ознайомитись із системою проведення Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, яка є відбірковим етапом першості світу. А також узгодити організаційні моменти щодо проведення у ВНТУ спільно з Бухарестською політехнікою півфіналу першості світу з програмування по південно-східній Європі. Тому її візит співпав з ІІ етапом Всеукраїнської олімпіади, який проводився у п’яті базових ВНЗ.

Божена вибрала для відвідування Київський національний університет ім. Т. Шевченка — до Києва можна дістатись прямим рейсом з Праги і столиця найближче до Вінниці серед інших міст, де проводились змагання 2 етапу. У Вінниці ж Божена планувала подивитись умови проведення півфінальних змагань першості світу та познайомитись з його організаторами.

Кияни організували змагання у головному (червоному) корпусі університету, створивши гості найкращі умови перебування. На жаль, Київський регіон є поки що найменшим, до того ж на змагання з’явились не всі команди, але загалом Божена мала змогу отримати уявлення про Всеукраїнську студентську олімпіаду.

До речі, у змаганнях Центрального регіону, який проводиться тоді ж у Сумському державному університеті (Центральний регіон), вже звично домінували представники ВНТУ, які і посіли перше місце, виборовши право участі у світовому півфіналі. Ще дві наші команди отримали право участі у змаганнях 2 групи 3 етапу, які відбудуться паралельно зі світовим півфіналом у Харківському національному економічному університеті з 11 по 14 жовтня.

Під час візиту до ВНТУ Божена зустрілась з ректором університету Володимиром Грабком. Під час бесіди торкнулась не лише світового півфіналу з програмування. Йшлося про співпрацю між нашими університетами: спільні наукові проекти, обмін студентами, отримання випускниками наших ВНЗ двох дипломів — як власного, так і одного з закордонних університетів. Божена відзначила, що перед поїздкою ретельно вивчала в Інтернеті досягнення ВНТУ і впевнилась, що він є одним з найкращих університетів України. Тому їй і було доручено ректором Празького технічного університету провести перемовини щодо налагоджування співробітництва саме з нашим університетом.

Божена від’їздила з Вінниці зі словами вдячності, амбітними планами співпраці та запевненнями, що вона відстоюватиме інтереси південно-східного європейського регіону перед керівництвом АСМ-ІCРC, зокрема і щодо виділення регіону додаткових місць у світовому фіналі.

Побажаємо ж успіху у жовтневих змаганнях всім учасникам українського сайту південно-східного європейського регіону АСМ-ІСРС, для участі в якому зареєструвались 40 команд з Болгарії, Молдови, Румунії, Туреччини та України.



Переглядів: 4020
Поширень: 0