З ім’ям славетного генія українського народу нерозривно пов’язана подільська земля, а зокрема й Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені МихайлаГрушевського.

Наш край завдячує видатному українському історикові найзмістовнішою розвідкою із історії Барської землі – «Барське староство. Історичний нарис XV – XVIII ст.» А ім’я славетного українця з честю носить наш навчальний заклад. Девізом колективу викладачів і студентів коледжу є слова М. Грушевського – «Бути, жити, творити, світити вільною душею!».

Від 2005 року в коледжі склалася традиція проведення історичних конференцій, круглих столів, краєзнавчих читань, присвячених Михайлові Грушевському.

27 вересня 2012 року в Барському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Михайла Грушевського відбулися історико-краєзнавчі читання «Михайло Грушевський і Поділля», організовані та проведені цикловою комісією викладачів соціально економічних дисциплін. У засіданні взяли участь викладачі та студенти коледжу. З вітальним словом до учасників звернувся заступник директора з навчально-організаційної роботи Восколуп Валерій Петрович. З доповідями виступили викладачі циклової комісії соціально економічних дисциплін – Мороз Марія Володимирівна, Восколуп Валерій Петрович, Лисий Анатолій Кононович, Харитонова Ірина Вікторівна та студентка гуманітарного відділення Малюта Вероніка.

Учасники історико-краєзнавчих читань мали можливість ознайомитися з цікавими сторінками життя видатного українця та переконатися у справедливості і об’єктивності слів Івана Франка та інших його сучасників про унікальну роль Грушевського, як найвидатнішого історика, передового організатора наукового життя, людини енциклопедичних знань і провідного історичного діяча у всеукраїнському і світовому вимірі.



Переглядів: 7697
Поширень: 0