Депутати Студентського Парламенту Вінниччини, а саме: Масленчук Інна, Монастирська Олена, Терпель Лідія, отримали неймовірну змогу, відвідати найкращу події осені та достойно представити Вінницьку область на тренінгу з питань розвитку молодіжної політики, який був організований молодіжним відділом Ради Європи спільно із Державною службою молоді та спорту України. Наша щедра земля зустрічала гостей із Грузії, Вірменії, Польщі та Франції. Ще в липні був оголошений конкурс, щоб потрапити на тренінг з питань розвитку молодіжної політики. Підтримку у проведені заходу надали: Міністерство іноземних справ Норвегії, асоціація молодіжних організацій України «Спектр», клуб міжнародного співробітництва «Мандри» та Студентський Парламент Вінниччини.

Відкриття, як прийнято, почалось із привітання учасників та знайомства. На тренінг завітали начальник управління у справах сім’ї та молоді Вінницької області, Стоялова Олена, заступник голови вінницької обласної ради, Мєдвєдєв Юрій, експерт Ради Європи Даріуш Гжемни, радник директора департаменту з питань молоді та комунікацій, Петрівська Євгенія. Було зазначено, що запит на проведення курсу в Україні, був ще у 2008 році, тому Рада Європи ретельно розробляла план дій із конкретними заходами, саме для нашої держави.

Тренінг з питань розвитку – це перша частина навчального курсу, що заплановано для України, наступні два пройдуть наприкінці осені та на початку весни. Ціль курсу – це розвиток компетентностей учасників щодо розробки ефективних молодіжних стратегій і стимулювання співпраці.

Одна із учасниць, Монастирська Олена, поділилась своїми враженнями: «За цей тиждень ми провели не малу кількість круглих столів, практичних занять, розглядаючи питання, що саме представляє поняття молодіжної політики, які програми існують на даний період, з нами поділились досвідом провідні спеціалісти. Випала честь поспілкуватись із уповноваженим Прем\'єр-міністра України Анатолієм Толстоуховим. Надали можливість запропонувати свої ідеї, щодо розвитку молодіжної політики, а також, безпосередньо, покращення життя молоді».



Переглядів: 3928
Поширень: 0