Можливість стати учасником навчання для вінницької молоді надала Спілка молодіжних організацій Вінниччини та її проект «Нова Генерація». В рамках проекту активні та ініціативні молоді люди мають можливість отримати унікальні знання та досвід, а також ознайомитися з кращими світовими практиками у сфері молодіжної політики.

До участі у роботі тренінгу були відібрані депутати Студентського Парламенту Вінниччини – Лідія Терпель, Олена Монастирська та Інна Масленчук.

«Тренінг був орієнтований на розвиток молодіжної політики, принципів та ролі наукових досліджень, діяльності молодіжних громадських організацій у різних сферах реалізації соціального спрямування», - зазначила учасниця тренінгу Інна Масленчук.

Відкриття заходу розпочалось із привітання та знайомства учасників. На тренінг завітали начальник управління у справах сім’ї та молоді Вінницької області - Олена Стоялова, заступник голови Вінницької обласної Ради - Юрій Мєдвєдєв, експерт Ради Європи - Гжемни Даріуш, радник директора департаменту з питань молоді та комунікацій - Євгенія Петрівська.

Іноземні колеги зауважили, що запит про проведення курсу в Україні, був направлений ще у 2008 році, проте Рада Європи ретельно розробляла план дій із конкретними заходами, саме для нашої держави.

«Тема молодіжної політики мені близька і дуже цікава. Будучи депутатом Студентського Парламенту Вінниччини та активним членом Спілки молодіжних організацій Вінниччини, я добре ознайомлена із рівнем розвитку молодіжної політики у нашій області. Даний тренінг дав мені можливість більше дізнатися про основні принципами реалізації молодіжної політики в країнах Європи, дослідити потреби та інтереси європейської молоді, способи залучення людей до активної участі у громадському житті. Нам є чому повчитися у європейських колег, проте і є чим поділитись», - зауважила Лідія Терпель.

Олена Монастирська також поділилась своїми враженнями від проекту: «За цей тиждень ми провели багато круглих столів, практичних занять, розглядали питання молодіжної політики. Приємно, що організатори надали можливість поспілкуватись із уповноваженим Прем\'єр-міністра України - Анатолієм Толстоуховим, який є науковцем і знається на таких аспектах. Більше того, за цей тиждень ми плідно попрацювали та запропонували свої ідеї, щодо розвитку молодіжної політики в Україні.

Депутати Студентського Парламенту Вінниччини планують поділитись з вінницькою молоддю знаннями, отриманими під час навчання на тренінгу. Наразі дівчата готують презентацію для студентів навчальних закладів Вінницької області.

Учасники тренінгу дякують організаторам з Ради Європи та Державної служби молоді та спорту України, а також Спілці молодіжних організацій Вінниччини та проекту «Нова Генерація».

Більше інформації про проект та нові можливості для молоді можна знайти за посиланням: http://vk.com/o.kapitan.



Переглядів: 5231
Поширень: 0