Проблема забезпечення зайнятості та працевлаштування молоді є однією з найактуальніших для суспільства, адже всім відомо, як важко знайти випускникам ВНЗ роботу за фахом. 10-11 жовтня у ВНТУ було організовано та проведено Ярмарок Кар’єри – захід, який допомагає студентам знайти місце стажування і майбутньої роботи, а потенційним роботодавцям – майбутніх працівників своїх компаній. Ярмарок Кар’єри надає чудову можливість студентам дізнатися про вакансії, які є на сучасному ринку праці, про компанії, про вимоги, які ставляться до майбутніх спеціалістів, а також про те, як готуватись до співбесіди та правильно складати резюме. Ініціаторами та організаторами ЯК є студенти ВНТУ – члени Вінницького осередку міжнародної студентської організації BEST (Board of European Students of Technology). Даний захід організовується не вперше. Попередній Ярмарок проводився в березні. Як і минулого разу, бестівці на чолі з головним організатором – студентом 3 курсу – Олександром Семенютою доклали максимум зусиль, щоб подія відбулася на найвищому рівні.

Вранці 10 жовтня відбулося офіційне відкриття заходу, на якому виступали Президент Вінницького осередку BEST В. Яцик, Головний організатор Ярмарку О. Семенюта та представник компанії <epam> … Після відкриття кожен студент мав можливість поспілкуватися з потенційними роботодавцями, дізнатись про вакансії, вимоги до майбутніх працівників, заповнити анкети та надати своє резюме, дізнатись відповіді на різні запитання. У холі 2 корпусу ВНТУ транслювались презентаційні ролики кожної компанії та організації BEST. Генеральним спонсором Ярмарку є відома міжнародна ІТ-компанія <epam>, яка крім спілкування з студентами проводила вікторину, участь в якій міг прийняти кожен бажаючий. Офіційними партнерами ЯК є компанії «Playtika» та «Infopulsе». Причому «Infopulsе» вдруге є офіційним спонсором, у першому Ярмарку також брав участь.

Організаторів приємно вразило те, що кількість зацікавлених студентів цього разу була набагато більшою, ніж навесні. Це свідчить про те, що всі старання не були марними, і бестівці зробили і свій вклад у вирішення проблеми забезпечення зайнятості випускників та студентів ВНЗ.



Переглядів: 4797
Поширень: 0