«Щедра та гостинна наша Україна!» - саме під таким гаслом пройшов звичний для навчального закладу захід цьогоріч.

Фестиваль-ярмарок у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі

Педагогічні працівники та учні училища сповна реалізували головну ідею фестивалю, продемонструвавши і щедрість душі української, і щедрість рідної землі: овочі та фрукти, домашня випічка (паляниці, пироги і різноманітні тістечка), саджанці винограду, молочні продукти, прикраси ручної роботи і сувеніри з природного матеріалу, м’які іграшки, - усе це можна було придбати на училищному ярмарку.

Фестиваль-ярмарок у Вінницькому міжрегіональному вищому професійном

Борщ і куліш, шашлик і вареники – поласувати традиційними українськими стравами та просто зануритися в насичену народними звичаями атмосферу мали змогу усі охочі. Скуштувати чогось смачненького заходили й звичайні перехожі.

Фестиваль-ярмарок у Вінницькому міжрегіональному вищому професійном

Супроводжувала яскраве дійство розважальна програма: лунали народні пісні у виконанні ансамблю педагогічних працівників навчального закладу «Джерело», звучав духовий оркестр музичного училища ім. Леонтовича, охочі могли зробити зачіску або ж прикрасити себе малюнком на тілі, а виступ бойового гопака запалив хлопців на спортивні змагання – козацькі розваги.

Фестиваль-ярмарок у Вінницькому міжрегіональному вищому професійном

Варто зауважити, що фестиваль-ярмарок покликаний не лише знайомити учнів і гостей свята із традиціями та побутом нашого народу, а й виконує благодійну місію: кошти, зібрані на ньому, витрачаються на потреби дітей-сиріт, які навчаються в училищі. За підсумками ж цьогорічного фестивалю спільними зусиллями педагогічного та учнівського колективів вдалося зібрати 15 тисяч гривень.



Переглядів: 4278
Поширень: 0