Нещодавно у Чехії пройшов волонтерський проект «Group EVS in EVC Švýcárna» учасницею якого стала вінничанка Наталія Бриль, яка майже місяць допомагала країні-сусіду відновлювати історичні будівлі.

Учасниками цього проекту стали молоді люди віком від 18 до 30 років з різних куточків світу, це і Чехія, Польща, Молдова, Словаччина, Італія, Литва та беззаперечно Україна.

Під час проекту інтернаціональна команда волонтерів відвідала багато цікавих місць, познайомилась з новими людьми, та отримала масу незабутніх вражень та знань на все життя.

Перш за все, хочу подякувати за гостинність чеській стороні. За три тижні перебування у Чехії усі ми стали як одна родина, - ділиться враженнями учасниця проекту.

Проект пройшов у живописному куточку Чехії, у еко-центрі «Švýcárna», що знаходиться за 20 км від міста Брно. Цей комплекс розташований в горах, поруч з лугом та невеликим струмком. Проживання серед природи дало учасникам багато наснаги та сил.

Допомога у роботі відбувалась у невимушеній атмосфері, з музикою, іноді танцями та іграми.

В рамках проекту волонтери мали можливість відвідати музичний фестиваль «Muna», що проходив у гірському районі Чехії – в Селезії на протязі 3 днів. На фестивалі учасники допомагали організаторам зробити справжнє свято.

Це цікавий досвід, тому що ми мали змогу подивитись, як організовуються подібні фестивалі «зсередини». На фестивалі виступали національні музичні гурти, зібралось багато харизматичних, цікавих, творчих людей, які просто відпочивали або проводили різноманітні майстер-класи: виготовлення прикрас власними руками, валяння, усі етапи приготування шерсті від початку до повної готовності для використання, будівництво будинків із саману, стрільба із луку і багато інших цікавих речей. Також на фестивалі «Munа» відбулась презентація усіх літніх проектів молодіжної організації «Brontosaurus Movement», які відбулися за літо 2012 року та були обрані переможці у різних номінаціях. Цікаво, що один з проектів проходив в наших рідних Українських Карпатах, де 25 учасників з Чехії і 5 з України, прокладали траси для туристів у горах. Дуже приємно було побачити рідний край на презентації даного проекту, - розповідає Наталія.

Ще один музичний фестиваль побувала наша вінничанка - це фестиваль у печері.

Моравський край – це край печер, там знаходиться близько 450 печер. Незабутня атмосфера проведення фестивалю: світло, створене лише за допомогою свічок, витончені та неповторні рельєфи, неймовірна музика і життєрадісна молодь.

У вільний від роботи час учасники проекту відвідували багато екскурсій, майстер-класів з виготовлення виробів з дерева, шерсті, слухали лекції на розвиваючі теми.

Я щиро дякую Спілці молодіжних організацій Вінниччини та проекту «Нова Генерація», за можливість відвідати даний захід. Подібного на Вінниччині ще не було. Мені приємно, що для молоді сьогодні відкриваються нові можливості для саморозвитку.

Більше інформації про проект та нові можливості для молоді можна знайти за посиланням: http://vk.com/o.kapitan



Переглядів: 4997
Поширень: 0