Чисельний склад ради – 54 особи. Це представники молодіжних громадських організацій з усіх регіонів України. Очолив Молодіжну раду Міністр освіти, науки, молоді і спорту Дмитро Табачник.

Як зазначено в документі, Молодіжна рада є тимчасовим консультативним, дорадчим органом Кабінету Міністрів України. Положенням про раду визначено такі її основні завдання: сприяти координації дій органів виконавчої влади з питань реалізації державної політики у молодіжній сфері; розробляти механізми взаємодії Кабінету Міністрів України, органів виконавчої влади і молодіжних громадських організацій на засадах партнерства, відкритості та прозорості; сприяти залученню молоді до вирішення питань соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства; підготовка пропозицій щодо удосконалення законодавства з питань реалізації державної політики у молодіжній сфері, соціального становлення та розвитку молоді.

Вітаючи Дмитра Слободянюка із входженням до Молодіжної ради, Сергій Татусяк наголосив, що це дуже важлива і почесна місія – представляти інтереси молоді цілого регіону в уряді.

– Тепер ми з Дмитром колеги за представництвом в Кабміні – я є уповноваженим представником всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування на засіданнях уряду, він – відповідає за молодіжну політику. Думаю, об’єднавши зусилля, ми достойно представлятимемо Вінниччину та інтереси вінничан, – резюмував С.Татусяк.



Переглядів: 4840
Поширень: 0