У даному тренінгу взяла участь - Тихонова Дарія (студентка Вінницького Національного Технічного університету, заступник голови студентського парламенту Вінниччини ) за сприяння Спілки Молодіжних Організацій Вінниччини та почесного голови СМОВ Капітана Олександра в рамках проекту «New generation».

Метою даного тренінгу є підвищення потенціалу молодіжних організацій України, що працюють для виховання демократичного громадянства та навчання в області прав людини шляхом розвинення компетентностей учасників при розробці та реалізації стратегій щодо освіти в області прав людини, методологій та спільних ініціатив разом та для молоді виступаючи в ролі мультиплікаторів на національному та місцевому рівні.

В ході тренінгу учасники отримували знання шляхом формальної та неформальної освіти розглянувши інструментарій та механізми Ради Європи, щодо захисту та заохочення дотримування прав людини. А також учасники ознайомились з підходами та заходами, описаними в «Компасі» (навчальному посібнику щодо навчання молоді в області прав людини), а також з тим, як краще використовувати вищезгаданий підручник та адаптувати його до місцевих реалій та потреб. Були ініційовані спільні стратегії та проекти, спрямовані на розвиток навчання в області прав людини в Україні. Розглянули основну концепцію, методологію, проблеми, підходи та перспективи в області навчання у сфері прав людини.

Після закінчення тренінгу для тренерів та мультиплікаторів з питань освіти в області прав людини 29 учасників отримали сертифікати про закінчення навчання.

На думку Дарії: «Права людини неможливо захищати лише одними правовими документами. Вони потребують в захисті та підтримці кожної людини, включаючи молодь. Даний тренінг дав учасникам можливість зрозуміти права людини та говорити на їх мові. Особисто для себе сформувала конкретні ідеї, щоб мотивувати, надихати та зацікавити молодь конкретним справам по захисту прав людини в їх безпосередньому оточенні».



Переглядів: 3917
Поширень: 0