Круглий стіл

За час перебування у Польщі студенти відвідали Лодзинське та Мазовецьке воєводства, де мали можливість ознайомитись з роботою студентського самоврядування у провідних вузах Республіки Польща: Лодзинський політехнічний університет, юридичний факультет Лодзинського університету та приватний університет «Вища психологічна школа» у м.Варшава. Особливо запам`яталася зустріч в будинку уряду Лодзинського воєводства, де студенти мали можливість спілкуватись із співробітниками Міністерства Освіти та Міністерства Закордонних справ Республіки Польщі. Піднімались питання реалізації програми Східного партнерства і питань нострифікації (визнання рівнозначності) дипломів отриманих в Польщі та Україні, а також не оминули уваги діяльність неурядових громадських організацій.

Круглий стіл

В рамках підписаного в листопаді 2012 року договору між Вінницькою обласною Радою та Мазовецьким воєводством відбувся візит студентів до польських гмін Лєшноволя та Гродзіск Мазовецький. На цих зустрічах молоді парламентарі мали змогу ознайомитись з розвитком гмін за останні 20 років, як відбувається формування місцевих бюджетів, на що направленні основні витрати бюджету.

Круглий стіл

«Саме за результатами таких поїздок у молоді формується бачення, якої мети ми маємо досягти завдяки проведенню реформу місцевого самоврядування, як реалізовувати стратегію розвитку територіальних громад, як сформувати європейський погляд у молоді. Той запал в очах, який присутній в їхніх очах після повернення до України, потрібно підтримувати та направляти на реалізацію європейських проектів у Вінницькій області», - підсумував голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк.

«Продовження співпраці з польскою стороною в молодіжному секторі є одним із найперспективніших на сьогоднішній день. Багато фондів виділяють великі кошти на підтримку молодіжних проектів та програм і ті дивіденди, які ми вкладаємо сьогодні у молодь, неодмінно принесуть нам корисний результат», - зауважив у своєму виступі, депутат Вінницької обласної Ради, Голова постійної комісії обласної Ради з питань євроінтеграції міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Олексій Гаврилов.

Даний проект реалізовувався за ініціативи Голови Вінницької обласної Ради – Сергія Пилиповича Татусяка та за підтримки голови Фонду Володимира Продивуса, депутата Верховної Ради України – Володимира Степановича Продивуса.



Переглядів: 5452
Поширень: 0