Сімнадцятирічний рятувальник просто проходив повз і охоче погодився полізти на колючу красуню. За хвилину і переляканий кіт і студент були на землі.

Кіт Матіс

Того ранку у п’ятницю, 18 січня, хазяйка Матіса, художниця Тамара Оврах, працювала у своїй майстерні з синами, що по вул. Пушкіна, 2, поблизу готелю “Поділля”. Мала бігти до перукарні, але недокликавшись у будинку улюбленця вийшла на вулицю.

- У мене душа в п’яти пішла, коли я побачила, що Матіс на самісенькому вершечку ялини, - розповідає жінка. - А вона ж висотою з поверхи три, а то й чотири. Я почала бігати під нею, кричати, звати котика, але він видно добре сам перелякався. Бо мявчав, але злісти боявся.

Поки жінка безпорадно тупцювала під деревом, а її син видзвонював рятувальні служби і з’ясовував коли, яка і за скільки може приїхати машина, проходив повз студент Вінницького технічного коледжу Вадим Солоненко.

- Дивлюсь, жінка бігає внизу, кличе кота, - згадує Вадим. - Я спитав що й до чого, зняв куртку і поліз. Кіт крепко вчепився за шию поки я злізав донизу, мявкав.

За хвилину і кота, і студента хазяї Матіса обтрушували у майстерні від голок. А вже через 20 хвилин студент сидів на парах.

Вадим Солоненко зняв з ялинки кота Матіса

- Я по деревах у бабусі постійно лажу, тож нічого такого надзвичаного не було, - продовжує він. - Ялина, звичайно, густіша.

А у коледжі класний керівник Вадима Аліна Гудима говорить лише гарні слова про хлопця: “Він активно і радо береться за будь-які завдання. Займається автомобільним моделюванням, бере участь на виставках технічної творчості.”



Переглядів: 5500
Поширень: 0