Всеукраїнський проект «Новий старт. Сценарії майбутнього» розпочався. Надсилайте свої ідеї та оргпроекти, які можуть допомогти Україні – й отримайте не тільки можливість їх фінансування та цінні призи, але й долучіться до розробки Стратегії-2050 для України.

«Новий старт» - це відкритий конкурс ідей та оргпроектів, який проводить Студреспубліка за сприяння оргкомітету фонду «Стабільна Україна» й оргпідтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

«Новий старт» шукає сценарії майбутнього!

Свій початок проект взяв у квітні 2009 р., тоді він став проявом реакції здорових сил суспільства на кризову ситуацію, яка склалася в економіці України та світу. Найбільшу увагу учасники приділяли проблемам енергозбереження й ефективного використання ресурсів, недосконалості системи державного управління, корупції, відсутності інновацій та ефективної інфраструктури, проблемам освіти та розвитку морально-духовних якостей людини. Темою проекту 2010р. було обрано «Новий старт. Стратегія-2050 для України». Вперше в історії незалежної України горизонт стратегування розвитку країни було розширено на такий довгий термін, більше ніж на 40 років.

Задум «Нового старту» полягає в проведенні відкритого конкурсу на пошук оргпроектів (наукових розробок, бізнес- і соціальних ідей), які б розкривали вірогідні сценарії майбутнього України, як підсумок – проведення оргдіяльнісної гри (ОДГ) і Стратегічного саміту. Ціль - формування моди серед активних представників молодого покоління на інтелектуальний дискурс, мислення. Цього року «Новий старт» присвячений сценуванню різних варіантів майбутнього. До проекту додано освітній компонент, а також планується домогтися більше практичних результатів проекту. Це - путь до поступового впровадження Стратегії-2050 для України.

Ідеї можуть стосуватися як прикладних речей (якийсь винахід чи раціоналізаторська пропозиція, бізнес-, соціальні розробки, тощо), конкретної галузі (енергетика, АПК, освіта, історіософія і т.д.), так і всієї держави в цілому (наприклад, візія, концепція, стратегія розвитку економіки, геополітики, гуманітарної сфери).

Конкурс ідей (до 30.04) — покажи себе!

Унікальна оргдіяльнісна гра для кращих (17-19.05) — безкоштовно!

Стратегічний саміт у Києві (20.05.2013):

  • обмін знаннями — для науковців!
  • можливість інвестицій — підприємливим!
  • цінні призи — переможцям!

Оргпроекти (наукові розробки, бізнес- і соціальні ідеї) можна готувати індивідуально одній людині або міні-групою (до 5 чол.). Після цього потрібно пройти просту онлайн-реєстрацію на сайті.

Не зволікай! Сценарії майбутнього за тобою!

Увага! Учасники проекту отримають можливість на конкурсній основі взяти участь у програмі “Молодь змінює Україну. Трансформація суспільного ладу. Досвід вивчення ефективних країн” “Благодійного фонду Богдана Гаврилишина” та відвідати одну з ефективних країн Європи для аналізу її досвіду та розробки рекомендацій для України.

За додатковою інформацією звертайтеся: Ольга Коваленко, менеджер проектів Студреспубліки, т/ф: (044) 529-13-75, моб.: (067) 234-01-94.

З питань медіа та спонсорства: Віра Андріюк, бренд-менеджер Студреспубліки, моб.: (097) 883 22 26, e-пошта: [email protected]

Організатори: ВМГО «Студентська республіка» за сприяння оргкомітету фонду "Стабільна Україна" й оргпідтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Інформаційні партнери: телеканал "Перший діловий", радіо ЕРА, впливовий діловий партнер "Експерт", інформаційне агенство "ЛІГАБізнесІнформ", газета "День", діловий журнал "Власть денег", діловий щотижневик "Деловая столица", інтернет-видання "Обозреватель", інформаційне агентство "Наголос", "Платформа".

Партнер: компанія CROCS.



Переглядів: 3451
Поширень: 0