Зазначена стипендія започаткована Постановою Верховної Ради України від 24 жовтня 2002 р. № 218 «Про заснування соціальних стипендій Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей». Для студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації вона становить 750 гривень, для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації – 900 гривень.

Соціальні стипендії Верховної Ради України призначаються щорічно з 1 січня на один календарний рік розпорядженням Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства освіти і науки України згідно з відповідними пропозиціями центральних органів виконавчої влади, яким підпорядковані вищі навчальні заклади. Кандидати на отримання соціальних стипендій Верховної Ради України висуваються вченими (педагогічними) радами вищих навчальних закладів за місцем навчання претендента з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей

Соціальна стипендія Верховної Ради України призначається та виплачується додатково до інших стипендій або грантів, наданих фізичними або юридичними особами, державної допомоги, наданої відповідно до законодавства студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, які навчаються за кошти державного бюджету на денній формі навчання в державних і комунальних вищих навчальних закладах І-IV рівнів акредитації.

Прийняття розпорядження сприятиме соціальному становленню та розвитку молоді в Україні.



Переглядів: 3523
Поширень: 0