Ними стане майже 400 студентів Вінницького національного аграрного університету, які проходять підготовку за шістьма програмами митної справи.

Серед них, зокрема, "Інформаційні системи управління та технології в митних органах", "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності", "Митна справа", "Контроль і ревізія в митних органах".

Нині третьокурсники проходять у Вінницькій митниці Міндоходів навчально-виробничу практику. Змістовні лекції підготували для них керівники і фахівці структурних підрозділів. У них йдеться про основи законодавства України з питань митної справи, контрабанду як злочин, види митних режимів, поняття зони митного контролю, пропуск та оподаткування товарів, що перевозяться чи пересилаються громадянами, про порядок переміщення через митний кордон готівкових коштів, банківських металів, культурних цінностей тощо. На всі запитання, а їх є чимало у молодого поповнення, надаються вичерпні відповіді.

Третьокурсники Аграрного університету проходять у Вінницькій митниці Міндоходів навчально-виробничу практику.

Особливий інтерес викликала у студентів екскурсія на митний пост „Дністер”, що розташований на українсько-молдовському кордоні. Тут молодь оглянула об’єкти митної інфраструктури, на практиці ознайомилась із специфікою роботи працівників митних підрозділів Міндоходів та отримала змогу ступили на останні метри території нашої держави. Адже за повноводним Дністром вже розкинулась сусідня – Молдова.

У студентів залишилися найкращі враження від поїздки. Їхньому захопленню не було меж. Результатами спілкування були задоволені і фахівці Вінницької митниці Міндоходів. Гарні теоретичні знання майбутнього поповнення – кожен десятий з них відмінник навчання – відтепер підкріплено практичними навичками.



Переглядів: 5199
Поширень: 0