12 червня, у Вінниці, на базі окремого полку зв’язку Повітряних Сил Збройних Сил України, за участю студентів факультету журналістики Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського та представників центральних та регіональних ЗМІ пройшла військово-патріотична акція “Один день в армії”.

Один день в армії

За словами начальника відділу морально-психологічного забезпечення управління виховної та соціально-психологічної роботи Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковника Сергія Грилюка проведення цього заходу дозволить перш за все студентам, новачкам акції “Один день в армії”, торкнутися війська з середини, пізнати ази військового ремесла.

Один день в армії

Якщо у телевізійників, радійників та газетярів військово-патріотична акція “Один день в армії” не викликала остраху, так як за їхньої ініціативи на теренах Вінницької області вона проводиться 8 років поспіль й набула всеукраїнського маштабу, то для студентів все було незвичним.

Спершу учасників акції ознайомили з життям та побутом військової частини, у кімнаті Бойової слави розповіли про історію та славетний бойовий шлях полку, особовий склад якого пройшов через горнило Великої Вітчизняної війни. А після проведеного інструктажу професійні журналісти та майбутні акули пера, майстри радіо чи телесюжетів, мали змогу пройти одноденний курс молодого бійця, на собі відчути насичений ритм армійського життя.

Один день в армії

На плацу частини студенти та журналісти виконували стройові прийоми у складі підрозділу, вправлялися у розбиранні та складанні АК-74, приміряли загальновійськовий захисний комплект, захищаючи себе від імітованого спалаху ядерного вибуху. Навчалися азам виживання на місцевості, пробували укладати парашут, виконувати нормативи з налагодження зв’язку в польових умовах. На спортивному містечку частини кожен з учасників акції зміг спробувати свої сили у комплексній вправі на спритність та воєнізованій естафеті.

Один день в армії

Студенти-журналісти вперше на такому проекті, – говорить доцент кафедри журналістики Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Віталій Гандзюк,гадаю кожен із них отримає чимало позитивних емоцій та вражень, й реально зможе себе оцінити у ролі захисника Вітчизни. Впевнений щодо подальшої участі наших студентів у військово-патріотичній акції “Один день в армії”, адже у недалекому майбутньому це допоможе їм бути правдивими та об’єктивними при висвітленні армійського життя.

Один день в армії

Усіх учаників військово-патріотична акції “Один день в армії” військові нагородили памятними дипломами, а найспритніших та найвитриваліших спеціальними призами.



Переглядів: 6776
Поширень: 0