Окрім депутатів СтудПарламенту на засіданні були присутні голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк, депутати обласної Ради, представники профільних управлінь та департаментів, голови молодіжних громадських організацій та члени Студентського магістрату Вінницької області.

Сергій Татусяк

З вітальними словами про успішну роботу та Днем молоді виступив заступник Голови Вінницької обласної Ради Юрій Вікторович Медведєв.

Окрім звіту Голови, Дмитра Слободянюка, та його заступників по профільним напрямкам, депутати вирішили направити лист-звернення до депутатів Європарламенту «про прагнення вінницької молоді творити спільну європейську історію».

У листі молодь поінформувала євродепутатів про створення ними прапора з символічною назвою «Захистили Європу – створімо спільне майбутнє!», який було презентовано у Вінниці до Дня Європи.

«Запропонований нами прапор є незвичним поєднанням європейської та української історичної символіки, зокрема, постать козака-оборонця нагадує всім нам про роль, яку відіграли наші пращури протягом кількох століть, захищаючи від кочових орд Дикого поля кордони європейської християнської цивілізації. Тому ми, нащадки славних козаків-лицарів, поставивши підписи під цим зверненням, засвідчуємо своє прагнення надалі творити спільну європейську історію та сподіваємося, що наша юнацька енергія спонукатиме українських та європейських політиків до спільних дій», – йдеться у зверненні.

- Напередодні Дня молоді ми сьогодні звітуємо про ту роботу, якою займалися останні півтора роки, - розповідає у своєму виступі Дмитро Слободянюк. - Було проведено чималу кількість акцій, флешмобів, круглих столів, дебатів, відкрито нові можливості для художників та фотографів. Активною була міжнародна діяльність, завдяки якій чимало вінницьких студентів відвідали велику кількість міжнародних семінарів, форумів та тренінгів. Разом з усім студентством області ми сьогодні йдемо на канікули, а вже у вересні відбудуться нові вибори до Студентського Парламенту Вінниччини. Більшість нинішніх депутатів є випускниками, а тому в наступному скликанні ми побачимо нові обличчя студентських лідерів.

У заключному слові Сергій Пилипович Татусяк попросив молодих парламентарів продовжувати займатись громадською роботою на благо Вінницької області, долучатись до проектів обласної державної адміністрації та обласної Ради, бути активними та цілеспрямованими.



Переглядів: 4083
Поширень: 0