Двері в доросле життя відчинились. Отримавши дипломи про вищу освіту випускники задумались про пошук роботи. Та як виявилось на ринку праці за молодими фахівцями в черзі роботодавці не стоять. Їм подавай працівника з досвідом.

Де його взяти вчорашнім студентам вигадали законотворці.

Начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський зауважив, що направлення випускників на роботу проводиться на підприємства, установи та організації всіх форм власності, з якими попередньо, при прийомі учнів на навчання, було укладено угоди.

Наразі сформовано банк даних замовників кадрів (близько 3 тис. установ, підприємств, організацій) та реєстр укладених договорів ПТНЗ із роботодавцями на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів.

За словами В. Бачинського, відповідно до Закону України "Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцю" у 2014 році планується надання дотацій роботодавцю в разі прийняття на роботу за направленням державної служби зайнятості молоді, якій надається перше робоче місце за отриманою відповідною професією (спеціальністю), строком на два роки. Роботодавець, який уклав угоду із навчальними закладом і працевлаштовує випускника за направленням навчального закладу, дотації не отримує.

Валерій Бачинський і Світлана Аляб’єва

Перший заступник директора обласного центру зайнятості Світлана Аляб’єва розповіла про роботу, яка проводиться обласним центром зайнятості в напрямку надання першого робочого місця молодим спеціалістам.

За її словами, найчастішою причиною відмови роботодавця у забезпеченні молодого працівника роботою є відсутність трудового стажу.

Тому, за сприяння обласного центру зайнятості, в навчальних закладах Вінниччини проводяться численні семінари та тренінги де учням та студентам допомагають обрати фах, знайомлять з плюсами та мінусами різних професій.

Окрім того, для надання відповідного стажу студентам вищих та професійних навчальних закладів надається можливість пройти стажування ще в період навчання. За словами Світлани Аляб’євої, така можливість дасть змогу не лише отримати досвід роботи на підприємстві, але й підвищить шанс після закінчення навчального закладу отримати своє перше робоче місце.

Як зазначила Світлана Аляб’єва, щороку за допомогою у працевлаштуванні до обласного центру зайнятості звертається близько 200 осіб. У поточному році вже звернулось 644 випускника. Подробиці у відеосюжеті:



Переглядів: 5247
Поширень: 0