Кращим вінницьким вузом за інтернет-представництвом вважається Вінницький національний технічний університет

На першому місці в першому півріччі 2013 року серед українських вузів - Київський національний університет ім.Шевченка. Він нині на 37 позиції серед вузів Центральної та Східної Європи, 334-ий у загальноєвропейському і 838-ий у світовому ренкінгу.

Загалом до оцінювання були допущені понад п’ять тисяч із проаналізованих дослідниками 15 тисяч університетів.

Що стосується п\'яти вінницьких вузів, які потрапили цього року до аналізу Webometrics, то за винятком політеху, їх позиції не надто високі.

У першій п\'ятірці українських вузів:

  • Національний університет ім.Шевченка
  • НТУ Київський політехнічний інститут
  • Харківський національний університет Каразіна
  • Національний педагогічний університет ім.Драгоманова
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України
  • Перше місце серед вищих навчальних закладів Центральної та Східної Європи утримує Московський державний університет Ломоносова.

У світовому ж ренкінгу перша десятка вузів - американська. На першому місці - Гарвард, потім Массачусетський технологічний інститут, Стенфордський університет, Берклі та Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі.

Ренкінг склала Cybermetrics Lab - дослідницька група, що є складовою найбільшого державного дослідницького інституту Іспанії - Consejo Superior de Investigaciones Cientificas. Рейтинг базується на таких показниках, як кількість сторінок в пошукових системах, відкритість для індексації, опубліковані сторінки та ін.

Довідка:

Хоча більшість українських публікацій, наприклад у "Корреспондент", називає дослідження Webometrics рейтингом, Zotov-newS акцентує увагу своїх читачів на не точності цього визначення. На відміну від рейтингу, ренкінг - це не довільно обрана методика розрахунку, а база даних для отримання всіх можливих варіантів ранжирування вихідного списку. Особливість ренкінгів - це об\'єктивність та незалежність результату. Рейтинги ж, особливо вітчизняні, такими характеристиками можуть похвалитися не часто.



Переглядів: 5564
Поширень: 0