У Вінницькому національному технічному університеті функціонує студентська організація Enactus. Вона існує у всесвітній мережі Enactus, яку десятки років тому створили представники вищих бізнес-кіл для молодих і завзятих.

Команда з «політеху» вийшла у півфінал міжнародних змагань Enactus, що проходили у Мексиці

Підприємливі студенти розробляють та впроваджують в життя численні проекти, що включають три основні фактори: економічний (створення бізнес-систем, робочих місць; підвищення прибутків), соціальний (вирішення соціальних проблем), екологічний (покращення стану довкілля).

Ці студенти об’єднані у команди в межах своїх ВНЗ, як-от команда «політеху» і працюють під керівництвом наставника-викладача. В кінці академічного року відбуваються національні змагання, де команди представляють свої проекти перед суддями – представниками вищих кіл бізнесу.

Цього року переможцем національних змагань Enactus була визнана команда Вінницького національного технічного університету. Команда представляла проекти із розвитку тепличного бізнесу серед селян, використання відходів для побудови теплиць (старих скляних вікон), покращення умов відпочинку для селян Вінницького району, збільшення обізнаності селян Вінницького району з екологічно-дружнім веденням сільського господарства, боротьби з нещасними випадками на дорогах, через збільшення обізнаності школярів з правилами поводження на проїжджій частині.

Enactus Вінниця

Після перемоги на всеукраїнському рівні, вінничани були запрошені представляти свою країну на міжнародних змаганнях у м.Канкун Мексики. Перед командою постала проблема фінансування подорожі, яка була для них занадто дорогою. На допомогу прийшов народний депутат України, меценат Володимир Продивус, а також значне сприяння студентській команді надав голова обласної Ради Сергій Татусяк.

У запеклій боротьбі в Канкуні брали участь команди-чемпіони з 40 країн світу. Українська команда перше за всю історію Enactus здобула перемогу в лізі і вийшла у півфінал (залишивши позаду Сполучені Штати Америки, Канаду і Мексику).

Додому вінницькі студенти Enactus повернулись не просто з почуттям виконаного обов’язку, а й з горою можливостей. Адже кубок Enactus – це не тільки змагання, а ще й плідне спілкування з представниками вищих бізнес-кіл світу, обмін досвідом з іншими командами. Вдома команда вже почала плідно розробляти нові проекти і готуватись до змагань Enactus-2014, де має намір вчетверте поспіль стати національним чемпіоном.



Переглядів: 5176
Поширень: 0