Учасники круглого столу – представники громадських, молодіжних організацій, члени Студентського Парламенту Вінниччини, представники молоді Вінниці, усвідомлюючи необхідність дотримання принципу спільного управління і впровадження системи ухвалення рішень в тих сферах політики, що стосуються молоді, спільно з молодими людьми і молодіжними організаціями, обговорили проблеми та перспективи участі молодих вінничан у формуванні та реалізації державної молодіжної політики у місті.

Сергій Борзов та Ірина Борзова

Голова ГО «Вінницькі Перці» Сергій Борзов зазначив, що реалізація молодіжної політики у м. Вінниця повинна створювати умови для справжнього діалогу і партнерства між молодими людьми і міською владою, а також дозволяти молодим людям і їх представникам бути повноправними учасниками політики, що їх стосується.

Круглий стіл "Проблеми та перспективи молодіжної політики Вінниці"

Про готовність спільно діяти задля покращення реалізації державної молодіжної політики у м. Вінниця, а саме підтримувати конструктивний діалог як між представниками молодіжних громадських інституцій, так і з бізнесом, засобами масової інформації та міською владою, а також впроваджувати сучасні форми роботи з молоддю через спільні проекти і програми, спрямовані на розвиток молоді заявила голова ГО «Розвиток.Розвиток» Ірина Борзова.

Дар\'я Тихонова, справа

«У наших руках потужний творчий та людський ресурс. І разом, об’єднавшись, ми можемо зробити багато для більш ефективної роботи молодіжної політики Вінницької області. Впевнена, що співпраця буде дієвою. Початком став діалог з обговорення нагальних проблем та питань молоді з певними протиріччями, але перемогли конкурентоздатні ідеї. Маю надію, що надалі ми практикуватимемо разом різні форми роботи - круглі столи, семінари, дискусії та інші заходи, де думка кожного буде почутою, адже всі наші зусилля спрямовані на єдину мету - розвиток активності молоді в усіх сферах життєдіяльності суспільства», - зазначила активістка Спілки молодіжних організацій Вінниччини Тихонова Дар’я.

Дмитро Лашин, зліва

Учасники заходу впевнені, що однією з важливих передумов становлення Вінниці як справжнього європейського міста є залучення молоді до взаємодії з міською владою у процесі підготовки та прийняття управлінських рішень з питань молодіжної політики, культури, освіти, охорони здоров’я, спорту, туризму, соціального захисту підростаючого покоління тощо.

Круглий стіл "Проблеми та перспективи молодіжної політики Вінниці"

Підсумком роботи стала резолюція круглого столу з пропозиціями до міської влади та планами щодо подальшої спільної роботи молодіжних організацій, органів студентського самоврядування у напрямку покращення реалізації молодіжної політики у м. Вінниця.

Відсутній на круглому столі, громадський діяч Дмитро Слободянюк, вислвовив власну думку про стан молодіжної політики в місті: "Нарешті у Вінниці пройшов круглий стіл, який поєднав громадські організації, студентський актив та представників влади. Але, на жаль, організаторами знову виступила громадськість. Багато позитивних прикладів можна знайти в молодіжній політиці країн Європейського Союзу та ті найкращі практики, які реалізовані в країнах Східного Партнерства. Коли до нас в місто приїжджають перші особи країни, то прикладом новаторства та якісної роботи є "Прозорий офіс". Тож давайте разом докажемо, що Вінниця - європейське місто і в своєму розвитку до 2020 року будуть враховуватись ідеї усіх категорій населення".



Переглядів: 7494
Поширень: 0