День солідарності азербайджанців усього світу був вперше оголошений 16 грудня 1991 Гейдаром Алієвим, який в той час займав пост голови Верховного Меджлісу Нахічеванської Автономної Республіки. Після чого цей день став національним святом всього азербайджанського народу, який відзначається щорічно, 31 грудня.

В рамках святкування Дня солідарності Союз азербайджанської молоді України у Вінницькій області за підтримки ГРЦ «FERIDE PLAZA» організували надзвичайний культурний вечір.

Гостями свята стали азербайджанські студенти та діаспори, депутати Студентського Парламенту Вінниччини, представники засобів масової інформації та спеціально запрошені гості, серед яких представник державної нафтової компанії Азербайджанської республіки Азі Асланов.

Азі Асланов

Міжнародний комітет Студентського Парламенту Вінниччини активно долучився та допоміг в підготовці та організації заходу своїм колегам.

А от щодо самого святкування, то відкриття відбулося традиційно з виконання азербайджанського гімну та слідом за ним гімну України.

Голова САМУ Вінницької області Емін Адгозалов привітав усіх з наступаючим святом Для солідарності та з новорічними святами, а також подякував депутатам Студентського Парламенту за допомогу в організації свята.

Адзаголов і Тагіров

Завітав з привітальним словом і голова Союзу азербайджанської молоді України Анар Тагіров, який зауважив про важливість розвитку україно-азербайджанських відносин та підписання низки договорів між нашими країнами.

Прозвучали також поздоровлення від імені голови Обласної Ради Сергія Татусяка.

Адміністрація Вінницького національного технічного та Вінницького національного медичного університетів, де навчається більшість азербайджанців Вінницької області, виразила подяку за запрошення на свято та побажала студентам подальших успіхів та розвитку їх країні.

Розважала публіку на концерті талановита молодь Вінницької області піснями, танцями та навіть акробатичними номерами. Звичайно, родзинкою вечора стали азербайджанські запальні танці, якими порадували публіку азербайджанські студенти.

Катерина Франчук

«Свято вийшло досить яскравим та цікавим. Такі заходи дуже важливі для нашого міста, де навчається велика кількість студентів-іноземців, а особливо азербайджанців. Це допомагає нашим культурами зблизитись та сприяє розвитку дружніх відносин», - зазначила голова міжнародного комітету Студентського Парламенту Вінниччини Катерина Франчук.

Ельдар Назаров

Це вже не перший захід у ГРЦ «FERIDE PLAZA», який організовує САМУ, тому у своєму виступі Ельдар Назаров подякував ініціаторам свята та виразив підтримку у проведенні подібних заходів.



Переглядів: 6929
Поширень: 0