-Така конференція на часі, бо наші викладачі потребують результатів останніх наукових досліджень, методичної допомоги із впровадження інновацій. Зокрема, актуальний акцент в освіті - науково-дослідницька робота студентів. Адже теоретичні знання слід переносити у практичну площину і компелятивний досвід педагогів різних вузів дасть поштовх розвитку цього напрямку у кожному навчальному закладі – зауважила співорганізатор заходу, методист Ради директорів ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Вінницької області, кандидат педнаук Леся Моторна.

Викладачі вінницьких коледжів і технікумів обмінялись «технологіями»

Свої надбання освітяни області виклали в окрему збірку, яку отримали всі учасники конференції. Близько 100 дописувачів розповіли, як «осучаснюють» процес підготовки молодших спеціалістів, заохочують обдаровану молодь, застосовують можливості ІТ-технологій у навчальному процесі.

- Хороша задумка, ефективний приклад діяльності, поєднання теорії і практики - так прокоментував роботу конференції головний спеціаліст Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Калетник. - Об’єднались навчальні заклади і у кожного є своя специфіка – педагогічний напрямок, економічний, технічний, медичний, і у кожного є свої надбання. А якщо об’єднати ці знання, зібрані «по крупинках», кожен знайде для себе щось нове, ефективне. Ринок диктує стандарти мобільної освіти і вимагає підготовки більш якісних кадрів.

Про свої високі стандарти до майбутніх випускників розповіли у Вінницькому техколеджі. Як запевнив його директор, голова Ради директорів ВНЗ І-ІІ р. а. Вінницької області, кандидат педнаук Олег Домінський, щоб отримати диплом, студент спершу має захистити проект.

- Студент на захист приходить із власним виробом – це може бути лабораторний стенд чи демонстраційне обладнання. Це презентація його навичок, фактично підтвердження його кваліфікації та вмінь практичної роботи. Голови комісій - викладачі сусіднього техуніверситету – не раз висловлювали своє захоплення креативністю та майстерністю наших випускників. Вони молоді, але вже - фахівці, бо можуть і втілюють теоретичні знання у практику. Так, це додаткова робота, але вона того варта! – запевняє Олег Домінський.

«Моду на знання» у цьому закладі задають викладачі. Адже тут працює 9 кандидатів наук, з яких троє захистили кандидатську минулоріч. І, як результат, краща підготовка фахівців та подальше їх працевлаштування.


Переглядів: 3274
Поширень: 0