У відповідь на звернення коменданта Народного Майдану Вінниччини Ігоря Басюка голова облдержадміністрації Анатолій Олійник дав доручення щодо створення волонтерських штабів «Студентський інформаційний фронт» на базі комп’ютерних класів вищих навчальних закладів. Зустріч заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової та директора департаменту освіти і науки ОДА Ігоря Івасюка із представниками студентського самоврядування вищих навчальних закладів області відбулась 11 березня.

Вінницькі студенти спробують подолати інформаційне зомбування росіян та донести правдиву інформацію про Україну

За словами Любові Спірідонової, за підтримки обласної влади у вишах будуть створені групи з 8-10 студентів, які здійснюватимуть масові розсилки новин російській молоді та спілкуватимуться із людьми у соціальних мережах, аби донести об’єктивну інформацію про реальну ситуацію та настрої українців.

Як зазначила координатор об’єднання Народний Майдан Вінниччини Таїса Гайда, метою зазначених штабів є усунення інформаційної блокади та викривлення подій в Україні російськими ЗМІ шляхом оперативного інформування світових (особливо російських) вищих навчальних закладів, інформаційних агентств, сайтів, світової спільноти про ситуацію в Україні, написання звернень та поширення достовірної інформації.

Вінницькі студенти спробують подолати інформаційне зомбування росіян та донести правдиву інформацію про Україну

"Студенти завжди були рушійною силою усіх революцій, тому ми хочемо залучити креативну освічену молодь до боротьби з потоком неправдивої інформації та агресії, трансльованим російськими ЗМІ про Україну. Ми провели перемовини з провідними місцевими ВУЗами і дійшли згоди про необхідність створення груп зі студентської молоді, яка активно спілкується у соцмережах з друзями і однолітками в усіх країнах світу. Сподіваємось, саме вони стануть нашим інформаційним форпостом і інтернет-просторі, об’єднавшись у рамках проекту "Студентський інформаційний фронт", - повідомила координатор об’єднання Народний Майдан Вінниччини.

Вінницькі студенти спробують подолати інформаційне зомбування росіян та донести правдиву інформацію про Україну

Аби спілкування було продуктивним, психологи та журналісти проведуть для учасників проекту майстер-класи з толерантного спілкування, а також озброять знаннями про державотворення в Україні, положень Конституції, новітньої історії нашої держави та українсько-російських відносин. Набуті знання і навички допоможуть молоді аргументовано опонувати російським блогерам та дописувачам у соцмережах.

)


Переглядів: 4256
Поширень: 0