Суботник організувала вінницька Молодіжна рада спільно з комунальним підприємством «Подільський туристично-інформаційний центр» за сприяння відділу у справах молоді та туризму. Організатори зазначають, що окрім безпосередньо прибирання, цією акцією вони хотіли привернути увагу молоді ще й до бережливого ставлення до міста, оскільки почали з’являтись випадки вандалізму.

«Наступного тижня відзначатиметься 70-річчя звільнення Вінниці від фашистських загарбників. Основні заходи по відзначенню цієї дати будуть проходити поблизу Меморіалу Слави, де сьогодні молодь наводить лад. Ми дуже вдячні всім, хто відгукнувся, щоб допомогти прибрати територію», – каже директор комунального підприємства «Подільський туристично-інформаційний центр» Віктор Мазурик.

«На суботник сьогодні прийшли представники усіх вузів міста. Хлопці перекопують клумби, обкопують та садять нові дерева. Дівчата замітають територію Меморіалу», – розповів про розподіл роботи між добровольцями голова Молодіжної ради Дмитро Мира.

Студентка Олеся згрібала граблями суху траву на території Меморіалу. «Я прийшла на суботник, щоб вшанувати пам\'ять героїв, які колись віддали своє життя заради визволення Вінниці. Взагалі, я дуже люблю свої місто і хочу, щоб воно було чистим та красивим, тому вже не вперше беру участь у суботниках, які проводяться у Вінниці», – каже дівчина.

А ще один доброволець Олег разом з друзями відтирав напис, нанесений фарбою на стіні будівлі. «Дуже шкода, що деякі люди псують вигляд Вінниці, не розуміючи, що це їхній дім», – зазначив він.

Перехожі були приємно здивовані, що стільки молодих людей взялося за прибирання площі. «Молодь Вінниці в останні роки стала активною. Видно, що вони люблять місто, в якому живуть, і пишаються ним. Особливо сьогодні порадувало те, що хлопці й дівчата посадили дерева, адже вони радуватимуть жителів нашого міста протягом десятиліть», – поділилась своєю думкою про побачене пенсіонерка Клавдія Олексіївна.



Переглядів: 5417
Поширень: 0