До партнерства із коледжем долучились банки, приватні підприємства, державні установи.

- Проблеми із працевлаштуванням випускників залишаються актуальними. І щоб полегшити пошук першого місця роботи нашим випускникам, ми, за ініціативою роботодавців, започаткували проект «Ярмарок кар’єри». Фахівці мають змогу оцінити рівень знань наших випускників і обрати кращих із кращих для проходження практики, а, згодом, і працевлаштування, - розповів директор Вінницького технічного коледжу Олег Домінський.

Іспит на кар\'єрні амбіції влаштували роботодавці студентам Вінницького техколеджуЗустріч пройшла у форматі конкурсу. Майбутні економісти і фінансисти обирали установу, де б бажали працювати. Роботодавець давав завдання і приймав іспит в аудиторії коледжу.

- Хочемо простимулювати молодь до подальшого здобуття освіти, оскільки у нашій установі працюють фахівці із вищою освітою. Практиканти можуть ознайомитись із особливостями роботи у держустанові і зробити свідомий вибір – державна служба чи приватні фірми. Ми відбиратимемо найкращих, відповідно до кваліфікаційних вимог, - розповів представник Департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації Андрій Дем’яник.

Допомогти учням набути досвід, стаж та отримати необхідні практичні знання по спеціальності взялися у «Ощадбанку», «Приватбанку», «Надра-банку», банку «Київська Русь», Вінницькій філії Асоціації платників податків України, ТОВ «ВЗ Пневматика», комплексі відпочинку «Гостевія». Із 150 претендентів на «вакансіі» мають обрати до 20 студентів. Тобто, конкуренція жорстка, і знання мають бути відповідні.

- Студенти коледжу проходитимуть практику під керівництвом наших фахівців. Обиратимемо практикантів за результатами тестів – це знання, які економісти та фінансисти коледжу набули за три роки навчання, - розповіла фахівець одного із банків Марина Магдич.

Випускники, які зарекомендували себе під час практики, як запевняє Марина, отримають роботу, звісно, якщо перейнявши досвід у «акул вінницького бізнесу» не започаткують власну справу. Адже головний критерій для молодого спеціаліста – наявність кар’єрних амбіцій.

Самі ж студенти бачать початок трудового життя як у державних установах, так і у приватних. Вони певні, отриманий диплом і гарні знання забезпечать їм майбутнє. Молодші спеціалісти за спеціальностями економіст, бухгалтер-фінансист, технік з комп’ютерних мереж і систем, електромеханік, радіотехнік, логіст можуть також продовжити навчання з третього курсу вузу із яким у коледжу є угода.



Переглядів: 4131
Поширень: 0