В рамках проекту «LEADERSHIP» депутати Студентського Парламенту Вінниччини (СПВ) шукали лідерів у різних навчальних закладах Вінницької області.

- Основним напрямком діяльності в СПВ я вибрала роботу зі студентами з районів. Саме тому я створила цей проект.

Проект «LEADERSHIP» - це чудова можливість сформувати уявлення про лідерство через неформальне навчання, розкривати та розвивати особистісний потенціал обдарованої молоді Вінниччини. – зазначає автор проекту Перший заступник голови СПВ Калугаряну Тетяна.

Впродовж листопада сформувалась робоча група, що поставила перед собою наступні завдання:

  1. Виявлення і розвиток уявлень про лідерство студентів ВНЗ Вінницької області;
  2. Виявлення обдарованої молоді, що має лідерські здібності.
  3. Розвиток взаєморозуміння і почуття відповідальності по відношенню один до одного;
  4. Придбання навичок планування діяльності та організації роботи в команді;
  5. Підвищення особистісної мотивації для практичної реалізації власних соціальних проектів.

Стартував проект у місті Вінниця в педагогічному коледжі, аграрному та технічному університетах. Проект настільки захопив учасників та самих модераторів, що ніхто навіть не помітив як швидко пройшов час. Студенти з запалом та креативом підходили до виконання кожного завдання і залишили лише позитивні відгуки та розповіли, що саме такий метод навчання їм подобається найбільше.

У лютому відбувся перший виїзд робочої групи в Іллінці. А у березні місяці активні студенти трьох ВНЗ з Ладижина, Калинівки та Погребища мали змогу стати учасниками тренінгу. Шляхом неформальних ігор студенти навчалися майстерності бути справжнім лідером, як правильно діяти в команді, вдосконалювали свої управлінські та ораторські здібності, а також проявили неабияку креативність у підготовці до різних завдань. Все це свідчить про величезний потенціал серед молоді Вінниччини, який в майбутньому кожен з учасників тренінгу впроваджуватиме у самоуправлінні ВНЗ, а надалі і по всій країні.

Ніхто не в змозі повернутись у минуле та змінити свій старт. Але кожен може стартувати зараз та змінити свій фініш.

Проект реалізовано за підтримки Управління у справах сім\'ї і молоді Вінницької облдержадміністрації.


Переглядів: 3592
Поширень: 0