3 квітня 2014 року – день підведення підсумків на фінальному етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки ВСОРТ-2014. Організатори нагородили переможців, відзначили лауреатів й талановитих учасників. На виставці-конкурсі "Радіоаматорських виробів" зафіксовано 2 рекорди України – найбільшу колекцію фігурок з радіодеталей та найбільший робочий паяльник.

Всеукраїнська студентська олімпіада з радіотехніки ВСОРТ-2014

Фінальний етап цієї Всеукраїнської олімпіади на базі Вінницького національного технічного університету стало вже традиційним. Завдяки зусиллям оргкомітету та вагомої спонсорської підтримки, конкурс відбувся, незважаючи на не просту суспільно-політичну ситуацію в нашій державі. Вищі навчальні заклади Києва, Одеси, Львова, Запоріжжя, Житомира, Харкова, а також Вінниці, делегували на конкурс своїх кращих студентів. Загалом 32 учасників змагались в індивідуальному і командному заліках. Вони демонстрували знання з базових навчальних дисциплін - «Основи теорії кіл», «Сигнали та процеси в радіотехніці», «Аналогові електронні пристрої», «Електродинаміка та поширення радіохвиль», «Цифрові пристрої та мікропроцесори». У відбіркових етапах олімпіади прийняли участь студенти 28 вузів України, які мають радіотехнічні напрями підготовки. Проте лише 10 внз надіслали своїх представників на фінал у Вінницю, відзначив Костянтин Коваль, відповідальний секретар оргкомітету ВСОРТ-2014. Мета змагань – підвищувати рівень фахової підготовки молодих фахівців, сприяти їх подальшому професійному розвитку, а також розвивати комунікацію між вищими навчальними закладами на рівні студентів, викладачів, науковців.

Перемогу здобули та були нагородженні пам’ятними дипломами та подарунками від генерального спонсора компанії „Мелексіс-Україна” та головного спонсора компанії „Інтертелеком”:

- в індивідуальному заліку

1 місце – Паньків Володимир Володимирович – Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій;

2 місце – Полуденко Дмитро Сергійович – Вінницький національний технічний університет;

3 місце – Дубровка Роман Ростиславович – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інституту» та Алтунін Сергій Ігорович – Національний університет «Львівська політехніка».

в командному заліку

1 місце – Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій;

2 місце – Вінницький національний технічний університет;

3 місце – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інституту» та Харківський національний університет радіоелектроніки;

Сергій Павлов, голова оргкомітету, привітав переможців, лауреатів, учасників:

- Ви показали на олімпіаді свої найкращі знання. Хочу вам побажати, щоб ви і далі працювали в цьому дуже цікавому напрямку і щоб отримували не тільки моральне задоволення від цієї роботи.

В межах олімпіади також проводилась виставка-конкурс "Радіоаматорських виробів", на якій талановиті студенти і молоді науковці демонстрували працюючі радіотехнічні пристрої і прилади. Фахове журі обрало найцікавіші та найперспективніші розробки. Олена Юрщак, представник компанії "Мелексіс-Україна" (м. Київ) та Геннадій Степанович Паламарчук, представник компанії "Інтертелеком", приймали участь у нагородженні молодих радистів. Вони вручали подарунки – пізнавальну літературу та фірмові високошвидкісні інтернет модеми з безкоштовним підключенням.

Переможці виставки-конкурсу:

Ярослав Осадчук, Віталій Вознюк, Олексій Лазун – учасники від ВНТУ.

Лауреати:

Віктор Когут та Володимир Кузін (Вінницький технічний коледж), Вадим Джевага, Віктор Слободянюк, Дмитро Михайлюк (ВНТУ).

Андрій Семенов, заступник голови журі олімпіади, модерував нагородженням та наприкінці звернувся до присутніх:

- Враховуючи, що цю виставку ми проводимо вперше і на превеликий жаль ніхто з учасників не привіз власні розробки ми визначали кращих лише серед двох навчальних закладів. Враховуючи значну зацікавленість учасників, представників спонсорів та засобів масової інформації до такого формату прояву радіотехнічних талантів. Будемо проводити його і в подальшому та сподіваємось, на збільшення кількості учасників від інших вузів. Тому закликаємо учасників олімпіади з інших міст – в майбутньому, привозити свої радіотехнічні установки, пристрої, прилади тощо.

На завершення виставки також вібулась процедура фіксація рекорду України. Микола Костюк, уповноважений представник "Книги рекордів України", підтвердив, що відсьогодні до неї внесено два нових досягнення:

в номінації "Колекція" – найчисельніша колекція фігур, виготовлених з радіодеталей та радіоелементів,

в номінації "Розміри" – найбільший працюючий макет паяльнику.

У Вінниці зафіксовано два рекорди України: найбільшу колекцію фігурок з радіодеталей та найбільший робочий паяльник

У Вінниці зафіксовано два рекорди України: найбільшу колекцію фігурок з радіодеталей та найбільший робочий паяльник

У Вінниці зафіксовано два рекорди України: найбільшу колекцію фігурок з радіодеталей та найбільший робочий паяльник

- Творчість вінницької молоді відзначається вигадкою, ініціативністю. З "під пера" студентів та випускників ВНТУ виходять серйозні вироби, якими можна гордитися. Студенти кафедри радіотехніки виготовили 100 фігурок з радіодеталей та радіоелементів. Крім того, зроблено макет діючого паяльнику „для Гулівера”, довжиною 175,5 см, створеного завдяки зусиллям студентів і викладачів. Дипломи вручаються ректору ВНТУ професору Володимиру Віталійовичу Грабку.

Володимир Грабко, виступаючим на закритті виставки-конкурсу "Радіоаматорських виробів", після вручення дипломів, відзначив:

- Я хвилююсь, бо ще не отримував такої нагороди для університету. Радий відзначити, що в нас є молоді таланти, є молодий інтелект, який хоче навчатись. Вони весь час створюють інноваційні розробки, які потрібні людству. Будемо сподіватись, що їх майбутні розробки прославить і наш університет і нашу Україну в світі.


Переглядів: 5723
Поширень: 0