У центрі підліткових клубів «Гараж 77» відбувся відбірковий етап загальноміського дебатного турніру між вищими навчальними закладами Вінниці. Результатом запеклих дискусій, що тривали протягом місяця у кожному навчальному закладі стали 12 команд, які боролися за місце у півфіналі. Молодь сперечалась на різні «колючі» теми: «Легалізація проституції», «Заборона паління у громадських місцях». «Відновлення смертної кари», «Незаконність референдуму у Криму», «Цензура в Інтернеті» та «Заборона на аборти».

Команди так захопилися грою, що й після відведеного часу продовжували відстоювати думку своє команди, хоча вона й не завжди співпадала з власною. Але в цьому і весь смак дебатів – вміти відстояти будь-яку сторону медалі.

9 квітня центр підліткових клубів «Гараж 77» перетворився на поле битви

- Нашою основною метою є інтелектуальний розвиток та виховання свідомої і активної молоді. Ми раді, що бачили як горіли очі у гравців команд. Вони відстоювали свою думку до останнього, хоча й не зовсім дотримуються її по життю. Ми майже обійшли тему політики, обговорювали питання, що торкаються загальних моральних принципів кожної людини, - говорить організатор дебатного турніру, керуюча справами Вінницької Молодіжної Ради Олексієнко Марина.

В результаті до півфіналу вийшли 6 команд – Вінницький торговельно-економічний інститут, Вінницький національний аграрний університет, Вінницький технічний університет, Вінницький кооперативний інститут, Вінницький соціально-економічний інститут «Україна» та Вінницький факультет Київського національного університету культури.

9 квітня центр підліткових клубів «Гараж 77» перетворився на поле битви

- Я дуже рада, що моя команда у півфіналі. Виступати за легалізацію проституції досить важко, але вони знайшли безліч аргументів, хоча самі проти цього. Готувались до обох сторін, - розповідає Валерія Степанченко, яка прийшла з командою Вінницького соціально-економічного інституту «Україна».

У фіналі, який проходитиме 10 квітня змагатимуться вже три команди. Організаторами загальноміського дебатного турніру виступають Вінницька Молодіжна Рада під патронатом відділу у справах молоді та туризму.


Переглядів: 3284
Поширень: 0