За перемогу змагалися Вінницький національний аграрний університет, Вінницький кооперативний інститут та Вінницький факультет Київського національного університету культури.

11 квітня у teens-club «Гараж 77» пройшов фінал загальноміського дебатного турніру серед вінницьких ВУЗів

- Ці команди пройшли довгий шлях, щоб потрапити у фінал. Спочатку вони змагались на базі своїх навчальних закладів, потім у відбірковому турі, потім у півфіналі, і ось вони тут – найкращі. Вони можуть знайти безліч аргументів на будь-яку тему, та переконати будь-кого, - запевняє організатор турніру Олексієко Марина.

У команд була лише година на підготовку тем, які вони витягнулиу жеребкуванні: «Легалізація наркотиків легкої форми: за і проти», «Потрібно надати дозвіл на клонування людини» і «Молодіжну політику повинна робити сама молодь».

- Дебати організовані та проведені на високому рівні, сама гра звичайно мені сподобалася, було дуже цікаво грати з іншими навчальними закладами. Важко і проблематично було грати на темипро легалізацію наркотиків і смертну кару. Особиста думка гравців не завжди збігалася з думкою, яку їм потрібно було відстоювати, це завдавало деяких труднощів, - розповідає Віталій Микитенко - гравець команди ВКІ.

Після цих трьох ігор, за підсумком балів, журі визначило переможця - ним став Вінницький національний аграрний університет, друге місце отримав Вінницький кооперативний інститут, і третє - Вінницький факультет Київського національного університету культури.

- Дебати - це така гра, коли не знаєш, як поведуть себе суперники. Найтяжчою була тема про клонування людини, нам випала сторона «за». Аргументів за клонування майже не було, і, вже ,навіть, не сподіваючись цю гру ми виграли, і підсумку стали переможцями дебатів. Велике дякую хочу сказати організаторам турніру. Було дуже круто подискутувати на дійсно важливі теми і дізнатись більше про реалії нашого сьогоденства, - ділиться враженнями Світлана Гончарук- гравець команди ВНАУ.

Усі переможці отримали грамоти, кубки та колекційні книжки про Вінницю.

У наступні два тижні пройдутьдебатні ігри між командами коледжів та училищ. Організаторами загальноміського дебатного турніру виступають Вінницька Молодіжна Рада під патронатом відділу у справах молоді та туризму.



Переглядів: 3293
Поширень: 0