24 квітня у рамках фестивалю «Вінницька студентська весна – 2014» відбувся фінал змагань на тему «Механізм залучення коштів на реалізацію студентських ініціатив». Лідери десяти навчальних закладів представили свої роботи у залі засідань міської ради. Ім’я переможця буде відомо 17 травня у парку імені Горького на площі біля Літнього театру відбудеться яскраве шоу «Вінницька студентська весна» та офіційне нагородження переможців фестивалю.

Вчора у залі засідань міської ради відбувся фінал змагань на тему «Механізм залучення коштів на реалізацію студентських ініціатив». Захід пройшов у рамках ІІI загальноміського міжвузівського фестивалю «Вінницька студентська весна – 2014». Організатором фестивалю є Громадська організація «Розвиток. Розвиток», а проходить він за підтримки команди КВК «Вінницькі Перці». Партнером змагань є Вінницька міська рада.

Лідери десяти навчальних закладів представили власні проекти, спрямовані на розвиток активності студентства Вінниці«Під час фіналу лідери десяти вищих навчальних закладів представили власні проекти, спрямовані на розвиток активності студентства Вінниці, вдосконалення професійних навичок, піднесення патріотичного духу, організації дозвілля, культурно-мистецьких заходів тощо. Головна ідея змагань полягала у тому, щоб студенти не лише пропонували ініціативи, а й розповіли про можливі шляхи залучення коштів на їх реалізацію. Адже ми знаємо, що нині з усієї громадськості найменше можливості для реалізації своїх ідей саме у студентства», – каже голова ГО «Розвиток. Розвиток» Ірина Борзова.

Лідери десяти навчальних закладів представили власні проекти, спрямовані на розвиток активності студентства ВінниціФіналістів змагань привітав в.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов. «Приємно, що проведення студентського фестивалю у Вінниці стало доброю традицією. Я дуже вдячний організаторам та учасникам фестивалю за їхню небайдужість, ініціативність та активну громадську позицію», – зазначив Сергій Моргунов.

Студенти висловили чимало ідей. Так, представник Вінницького аграрного університету Олександр Подзірей запропонував створити відеоролик, який продемонструє єдність України та поширити його завдяки соціальним мережам. «В основі відео лежатиме текст вірша «Любіть Україну, як сонце, любіть». Студенти з різних обласних центрів України зачитуватимуть по одній стрічці вірша на фоні свого міста. На реалізацію цього проекту не потрібно значних коштів. Відео можна зняти власними силами, а от щоб зробити монтаж та технічну роботу ми плануємо звернутися по допомогу до телерадіокомпаній, які мають відповідну матеріально-технічну базу», – каже юнак.

Лідери десяти навчальних закладів представили власні проекти, спрямовані на розвиток активності студентства ВінниціТакож він запропонував створити у Вінниці спортзал під відкритим небом на кшталт спортзалу у Києві на Труханівському острові. «Розробляти макет не потрібно, адже в Києві вже є такий спортзал, який можна взяти за зразок. Щодо матеріалу, то ми пропонуємо використати технічно відпрацьоване залізо, яке коштує не дорого. Як результат, ми отримаємо не лише місце, де вінничани займатимуться спортом, а й ще одну цікавинку нашого міста», – вважає Олександр Подзірей.

Лідери десяти навчальних закладів представили власні проекти, спрямовані на розвиток активності студентства ВінниціЛідер Вінницького національного медичного університету Олексій Балацький запропонував проект «Вінниця – студентське наукове місто». «За останній рік з України виїхало працювати за кордон майже 10 % науковців, а на наукову діяльність, якою займаються студенти, в Україні майже ніхто не звертає увагу. Тому ми пропонуємо запровадити у Вінниці щорічний грант на підтримку досліджень молодих науковців, таким чином створивши умови для формування інтелектуального, наукового та дослідницького потенціалу у Вінниці. А для покращення співпраці українських студентів зі студентами з інших країн пропоную організувати Фестиваль дружби народів. Під час цього заходу іноземні студенти з різних вузів міста знайомитимуть вінничан із своїми традиціями, культурою, побутом, національними стравами тощо. Для фінансування проекту плануємо залучитися підтримкою міської ради, профкомів вишів, іноземних студентів, які братимуть участь у проекті, громадських організацій, приватних підприємств, громадських діячів та інших», - каже Олексій.

Лідери десяти навчальних закладів представили власні проекти, спрямовані на розвиток активності студентства ВінниціЛідер Вінницького державного педагогічного університету Ігор Цигвінцев представив проект «Відкриті знання», який включає в себе кілька елементів. Девіз проекту – ми даємо знання, а не диплом. Серед іншого він запропонував створити «Відкритий університет», де зможуть ділитися знаннями, цікавим досвідом всі охочі вінничани. Наприклад, медичні працівники можуть розповідати, як захиститися від певних хвороб, вести курси про гомеопатію. Одним з елементів проекту є вуличні майстерні, у яких можна буде демонструвати різноманітні досліди, вчити садити дерева тощо. Всі бажаючі зможуть відвідувати «Улюблену школу», де відповідні спеціалісти проводитимуть заняття на різні теми. Для реалізації проекту «Відкриті знання» потрібно приміщення для лекцій, мультимедійне устаткування, інтерактивна система опитування та ентузіасти, які вестимуть заняття. Проект дасть зростання інтересу до предметів.

Переможець фіналу змагань на тему «Механізм залучення коштів на реалізацію студентських ініціатив» отримає гран-прі фестивалю, диплом, кубок та дві тисячі гривень. Його ім’я буде відомим 17 травня під час святкування Дня Європи, а саме, у парку імені Горького на площі біля Літнього театру, де відбудеться яскраве шоу «Вінницька студентська весна» та офіційне нагородження переможців фестивалю.



Переглядів: 3805
Поширень: 0