Активні та творчі студенти ВНТУ (Вінницького національного політехнічного університету), які є членами BESTу (Board of European Students of Technology, http://www.best.eu.org/, Рада студентів технічних університетів Європи) утретє провели освітній курс для студентів з Європи. І хоча у зв’язку з політичним станом, війною на сході України навесні поставало питання про відміну події, організатори вирішили, що у такій складній ситуації краще зібратись духом, силами та познайомити іноземців з нашою багатою та чудовою країною. Цьогоріч літній курс під назвою “Spiders conquer the world”, який проходив з 30.07 по 07.08 відвідали представники Данії, Франції, Турції та Італії.

Європейські студенти втретє відвідали Вінничину

Традиційно курс умовно складається з двох частин - академічної та культурної.

Академічна частина цьогоріч включала три етапи. Перший - лекції та практику на тему комп’ютерних мереж, які проводились англійською мовою у стінах ВНТУ Трояновською Тетяною Іванівною, викладачкою Вінницького технічного коледжу та ВНТУ. По завершенню циклу лекцій та практик учасники курсу успішно здали іспит з базових налаштувань мереж та роботи мережевого обладнання. За допомогу в організації першого етапу академічної частини курсу BESTівці та європейці завдячують адміністрації ВНТУ. Другий етап - презентація нових супутникових мережевих технологій європейським студентам, яку розповідав представник компаднії DataGroup. Третій етап - візит до компанії Intertelecom, предстаники якої розповіли про особливості налаштування Wifi мережі у вінницьких трамваях, про особливсті обладнання і стандарти мереж, які вони використовують у роботі.

Європейські студенти втретє відвідали Вінничину

Культурна частина почалась з вікриття курсу, на якому учасникам видали подарунки від вінницького IT-гіганта Epam та футболки з логотипами курсу. Звісно не обійшлось без відвідин магічного фотану “Roshen”, перегляду його патріотичної програми та ретельного огляду “Автомотовелофоторадіо” ретро-музею з приміркою радянських уніформ та зброї. Уся культурна програма курсу реалізовувалась за сприяння Департаменту молоді і туризму Вінницької міської ради.

Також учасники розповідали про свої країни, традиції та життя протягом інтернаціонального вечора, вивчали Україну, її традиції та культуру на уроці української у чудовому кінотеатрі “Broadway“. Окрім показу найновіших та найцікавіших фільмів, господарі Broadway`ю сприяють поширенню української культури та безкоштовно допомагають вінницьким студентам. Український урок у “Broadway” пройшов весело та цікаво. Його відвідувачі з Європи тепер можуть легко розповісти українською мовою про те, як виглядає український козак і коли співають колядки.

Європейські студенти втретє відвідали Вінничину

Усі учасники курсу відвідали Україну вперше та усі хочуть повернутись сюди ще не раз. Деякі з них навіть змінили квитки на потяг, щоби краще пізнати красу нашої країни. Останній вечір європейських студентів у Вінниці завершився вигуками “Слава Україні” - “Героям слава!”, при чому починали вигукувати це гасло європейці.

Зеленьска Євгенія,
студентка ВНТУ, учасник BEST Vinnytsia
(http://vinbest.org, http://vk.com/best_vinnytsia)



Переглядів: 4237
Поширень: 0