У Вінниці більше сотні студентів провідних технічних вишів України змагатимуться за право взяти участь у світовій першості, яка відбудеться наступного року у Марокко. З 17 по 19 жовтня у Вінницькому національному технічному університеті триватиме Фінал Всеукраїнської олімпіади з програмування та півфінал першості світу АСМ-ІСРС теж з програмування.

Півфінал першості світу з програмування АСМ-ІСРС (International Collegiate Programming Contest) – змагання кращих студентів ІТ-спеціальностей – проходитиме у Вінниці з 17 по 19 жовтня на базі Національного технічного університету. Більше ста найталановитіших студентів провідних вузів України будуть змагатись за вихід до фіналу студентської першості світу з програмування, що відбудеться у травні наступного року в Марокко. У цей же час в Бухаресті триватиме такі ж півфінальні інтелектуальні змагання між студентами країн Південно-Східної Європи.

Вінниця приймає півфінал студентської першості світу з програмуванняПівфінал всесвітньої олімпіади відбуваються у Вінниці вже втретє. Їхніми незмінними організаторами, крім ВНТУ, виступають Міністерство освіти і науки України, а також Всеукраїнський благодійний фонд «Асоціація підтримки та розвитку інформаційних технологій» та група компаній Am-soft.

«Ми дуже вдячні організаторам олімпіади за те, що вони проводять такий важливий захід і пишаємося тим, що проходить він саме у Вінниці, - зазначив директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко під час прес-конференції, присвяченій відкриттю олімпіади. – За ІТ-галуззю – майбутнє, і тому хочу запевнити, що Вінницька міська рада й надалі підтримуватиме проведення подібних заходів».

Як зазначив професор ВНТУ, координатор Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування Володимир Месюра, всеукраїнські олімпіади з програмування проводяться починаючи з 2000 року. Але всесвітні олімпіади з цієї дисципліни у Південно-Східній Європі почали проводити ще раніше – у середині 90-х років минулого століття. «Українські команди отримували запрошення на ці олімпіади, але показували не надто гарні результати. Тому виникла ідея зробити Всеукраїнську командну студентську олімпіаду за правилами першості світу. І вже у 2006 році українська команда здобула у всесвітній олімпіаді першу золоту медаль. А вже з 2007-8 років у фінал від Південно-Східної Європи проходили практично лише українські команди. За ці роки вони здобули дві золоті, дві срібні та одну бронзову медаль», - каже Володимир Месюра.

Загалом в усіх етапах цієї найпрестижнішої студентської олімпіади беруть участь близько 200 тисяч команд з усього світу. З них до фіналу потрапляють 120.



Переглядів: 3657
Поширень: 0