Для роботи у Вінниці зареєструвалося більшість викладачів ДонНУ - близько 700 чоловік. Це 70% від загального числа педагогів, повідомила Корреспондент.net провідний спеціаліст вузу Марія Кушмет.

Також в кампусі вузу навчатимуться близько 5000 студентів і аспірантів, що становить половину від їх загальної кількості до переїзду.

Навчання в ДонНУ розпочнеться 3 листопада, і перший семестр буде проходити дистанційно. Це передбачає більш індивідуальну роботу викладачів за допомогою інтернету, зазначила Кушмет.

На даний момент у Вінницю переїхала половина зареєстрованих співробітників університету, повідомили в контакт-центрі ДонНУ. Крім того, безкоштовно в гуртожитки поселили кілька студентів, у яких немає можливості орендувати кімнати.

У той же час поки що колектив і студенти вишу знімають житло за свій рахунок, деякі живуть в хостелах. Гуртожитки від вузу зараз облаштовують, плануючи встигнути до листопада. "Напевно, всіх викладачів і учнів поселити не зможемо, але будемо старатися", - повідомила представник вузу.

Крім того, вже зараз у вінницький кампус університету місцеві викладачі приносять свої резюме, щоб влаштуватися на роботу. "Якщо не буде вистачати педагогів, то ДонНУ співпрацюватиме з іншими фахівцями. Місця тих викладачів, які залишилися працювати на ДНР, будуть заповнені", - зазначила Кушмет.

Нагадаємо, що ДонНУ перенесли з Донецька у Вінницю після його захоплення на початку вересня збройними представниками самопроголошеної ДНР.



Переглядів: 4973
Поширень: 0