21 чемпіонат ліги КВН “Вінни(ця) Пух” назвав своїх переможців та призерів. Ця ліга є не лише найстарішою на планеті, а і чи не єдиною, що проводить свої змагання більше двох десятків років за системою справжнього чемпіонату. Команди у Вінниці спочатку протягом року зустрічаються одна з одною в чотирьох турах. Таким чином, за рейтингом перемог у кожній грі виявляються учасники супер-фіналу. Цього сезону вперше за час свого існування на сцену вийшло одразу п\'ять команд. Занадто вже був малий загальнорейтинговий відрив між ними, щоб організатори взяли на себе сміливість обійтись традиційними трьома-чотирма командами.

1 грудня 2014 року на сцену міського Палацу мистецтв Євген Майданик вивів команди “Проспект Юності” (на цьому проспекті знаходиться альма-матер учасників технічного коледжу), “Наша Тирь” (Вінницький національний медичний університет), “ВІНС” (Вінницький національний технічний університет), “Яблука” (збірна вінницьких торговельно-економічного інституту і аграрного університету) та чемпіони ліги за минулорічною версією команда з міста Хмельницького “Ми з 90-х”.

На них чекала вщент заповнена зала, короткий гумористичний спіч заступника міського голови Андрія Реви та дещо незвичний склад суддівської колегії. За традицією ліги у фіналі діють одразу два склади журі. Основний склад цього річного журі склали заслужений артист України Олександр Немченко, актор та режисер театру, сценарист та редактор телепрограми “Самий розумний” Григорій Сиротюк, в минулому чемпіон КВН США Михайло Губенко, учасник легендарної телевізійної команди Донецького політеху Сергій Юрченко, один з лідерів вінницької байкерської спільноти Ігор Марценюк, Міс Гумору 1994 року Наталія Малачкова та чемпіон КВН міста, відомий бард Віктор Байрак. Скоригувати дещо оцінки основного журі завдяки бонусному очку в кожному конкурсі могли ветерани КВНівського руху міста ведуча першої гри КВН у Вінниці (1 грудня 1962 року), кандидат медичних наук Лариса Солейко та директор першої збірної КВН міста (1967 рік), екс-мер Вінниці Микола Костін.

Перемогу на 21 чемпіонаті ліги КВН «Вінни(ця) Пух» здобула команда «ВІНС» політехнічного університету

З першого конкурсу «привітання» лідерську позицію захопили команда вінницької політехніки. На сцену вони вивели навіть свого заступника проректора по виховній роботі Анатолія Теклюка.

До речі пан Анатолій відіграв свої ролі просто блискуче! В результаті 10+1=11 очок. Далі кілька влучних відповідей на «розминці» і відрив по відношенню до результату найближчих переслідувачів з Хмельницького уже становив 5 очок. Третіми з відставанням в 8 очок йшли “Яблука”. Але... Уже на конкурсі смішного відео стався, як це часто буває, перелом ходу гри. Гості нашого міста зробили самотужки дуже смішний мультик, який допоміг скоротити розрив між першим та другим загальними результатами. Потім на «капітанському» представник “ВІНС” вилетів уже в першому колі жартівливого біатлону, заробивши всього 4 очка. Зате його візаві хмельничанин Олег Лузанов спромігся на вдвічі більший доробок. Справжнім же бенефіціантом капітанських перегонів виявився капітан “Яблук” Роман Щур.

Перемогу на 21 чемпіонаті ліги КВН «Вінни(ця) Пух» здобула команда «ВІНС» політехнічного університету

У нього 10 очок плюс завдяки симпатії ветеранів ще одне очко. В цьому конкурсі він не лише виборов почесне звання кращого капітана ліги у сезоні, а і перед завершальним завданням довів результат своєї команди до 31 очка. Другі “ВІНС” - 33. А на першому “Ми з 90-х”. Невже гості оформлять дубль і в цьому році головний приз від мера Вінниці знов поїде у Хмельницький!??

Перемогу на 21 чемпіонаті ліги КВН «Вінни(ця) Пух» здобула команда «ВІНС» політехнічного університету

Ні, головний приз 2014 дістався все ж господарям сцени. Конкурс однієї пісні найкраще вдався політехнікам, хоча за видовищністю він був більш насищений у “Яблук”, які показали, що робиться у холодильнику, коли всі лягають спати. Таким чином. на фініші “Яблука” обійшли на 1 очко хмельничан і отримали срібло, а чемпіонами стали студенти Вінницького національного технічного університету з команди “ВІНС”.

Назва команди складається з абревіатури вислову “вам і не снилося”.

Ознакою непростого сезону було те, що вручати нагороди команда позвали бійця спецпідрозділу Володимира Скосогоренка.

Володимир сам пройшов школу вінницького КВНу, тому призи з рук добровільного захисника Вітчизни мали ще і символічне значення.

Перемогу на 21 чемпіонаті ліги КВН «Вінни(ця) Пух» здобула команда «ВІНС» політехнічного університету

Почесні звання в індивідуальному заліку та призи від ювелірного центру “Діадема” дісталися лідеру “Наша Тирь” Юрію Дзюбі — Містер Гумору 2014. А Міс Гумору Вінниці у сезоні стала гравець команди “Яблука” студентка ВНАУ Анна Мостіпан.

Дякуємо постійним спонсорам змагань фірмам Бастіон і Вінець. Тепер будемо чекати дня святого Валентина. Саме тоді отримає старт новий 22-й сезон веселих та найкмітливіших у Вінниці. 

Більше фото тут



Переглядів: 5239
Поширень: 0