У новому році Державне підприємство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» — оператор усіх діючих атомних електростанцій України, значно розширює співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом

Перед новорічними святами представники «Енергоатому» двічі відвідали наш Вінницький національний технічний університет.

Спершу ознайомилися з матеріально-технічною базою Інституту електроенергетики та електромеханіки, яка використовується для навчання студентів спеціальності «Електричні станції». Адже нині у нашому ВНЗ, а також у Львівській політехніці продовжують навчання студенти цієї спеціальності, котрі раніш опановували фах у Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП), а тепер виявили бажання продовжити навчання в інших вишах України.

А 29 грудня віце-президент НАЕК «Енергоатом» Володимир Пишний, перебуваючи у ВНТУ, передав вишу мобільний інформаційний стенд про українську атомну енергетику. А також Володимир Максимович подарував добірку літератури професійного спрямування з атомної енергетики.

Цей мобільний стенд розроблений фахівцями «Енергоатому» спеціально для ВНТУ, аби зацікавити атомною галуззю студентів та абітурієнтів.

На банерах представлені карта розташування атомних електростанцій та енергетичних об’єктів України, основне обладнання вітчизняних енергоблоків АЕС, інформація про ядерне паливо, що використовується на енергоблоках АЕС, перспективи розвитку атомної енергетики України тощо.

Коментуючи подію, президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський зазначив, що від високого професіоналізму працівників атомної енергетики залежить ядерна і радіаційна безпека держави, надійна і безаварійна робота підприємств ядерно-енергетичного комплексу, конкурентоспроможність галузі на зовнішньому і внутрішньому ринках. Враховуючи це одним з найважливіших завдань атомної енергетики є підготовка молодих спеціалістів. Це завдання Енергоатом вже багато років успішно реалізує спільно з НТУУ «Київський політехнічний інститут», Львівською політехнікою, Вінницьким національним технічним університетом та іншими ВНЗ країни і має намір лише посилювати таку співпрацю.

Делегація «Енергоатому» мала зустріч з директором Інституту електроенергетики та електромеханіки ВНТУ, доцентом Василем Леонтьєвим, завідувачем кафедри електричних станцiй та систем, доктором технічних наук, професором Петром Лежнюком, кандидатами технічних наук, доцентами кафедри ЕСС Олександром Рубаненком та В’ячеславом Комарем.

10 студентів Вінницького технічного університету отримають стипендії від ДП "Енергоатом"

Йшлося про насамперед про розширення співпраці і підвищення якості підготовки фахівців. Україна нині за розвитком ядерної енергетики входить до першої десятки держав світу, а частка атомної генерації у загальному обсязі електричної енергії, що виробляється в нашій країні, останнім часом перевищила 60 відсотків. Атомна енергетика натепер — одна з найчистіших енергій. Суттєвої конкуренції ядерній енергетиці відновлювальна не складає. Тож, така співдія між ВНТУ і «Енергоатомом» є надзвичайно актуальною.

А ще Володимир Пишний вручив сертифікати десятьом студентам спеціальності «електричні станції», які навчаються на різних курсах Інституту електроенергетики та електромеханіки ВНТУ. Сертифікат засвідчує, що додатково до основної стипендії цим майбутнім спеціалістам виплачуватиме ДП НАЕК «Енергоатом» фахову стипендію в розмірі 1000 грн.

Фахову премію від ДП НАЕК «Енергоатом» отримав й один з кращих викладачів Інституту ЕЕЕМ — кандидат технічних наук, доцент Олександр Рубаненко.



Переглядів: 4540
Поширень: 0