Питання розселення студентів вишу, за словами ректора ДонНУ Романа Гринюка, є найбільш проблемним для університету. Адже якщо сьогодні з допомогою місцевої громади це питання врегульовано: окрім приватного сектору, студенти проживають у гуртожитках вінницьких вищих та професійно-навчальних закладах, до їх послуг також готель «Південний Буг», - то з 1 вересня кількість студентської молоді в університеті значно зросте.

Серед перспективних варіантів житлового забезпечення учасників навчального процесу розглядаються сьогодні кілька приміщень, насамперед гуртожиток Вінницького педагогічного університету, що по вул. 50-річчя Перемоги, де є можливість розміщення до 500 осіб.

«Документи стосовно передачі цього об’єкту на баланс ДонНУ вже в Міністерстві освіти. Позитивне рішення майнової комісії дасть вам можливість у найкоротший термін використати наявний фінансовий ресурс на капітальні видатки. І ми максимальною мірою будемо допомагати в оперативному вирішенні цієї проблеми», - зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Куди розселятимуть студентів Донецького національного університету?

Обговорили учасники зустрічі й перспективи використання гуртожитків коледжу харчових технологій, Калинівського технологічного та Вінницького медичного коледжів. Але кожен з цих варіантів потребує додаткових фінансових затрат: так, приміщення, що належить коледжу харчових технологій, не експлуатувалося більше 10 років і є фактично аварійним, а гуртожиток Калинівського ВНЗ має проблеми з гарячим водопостачанням та водовідведенням.

Задля системної роботи з розгляду потенційних приміщень та визначення вектору руху, голова облдержадміністрації Валерій Коровій доручив створити постійно діючу робочу групу, до якої увійдуть представники обласної, міської влади та Донецького університету.

Куди розселятимуть студентів Донецького національного університету?

Викладацький же колектив закладу як варіант житлового забезпечення може розглядати участь у міській програмі «Муніципальне житло», з умовами якої, за бажанням, буде ознайомлений. «На сьогодні по тих трьох будинках, які зводяться у рамках цієї програми, все вже продано. Але якщо ми будемо розуміти, що є бажання, то шукатимемо майданчик для побудови ще одного будинку», - запевнив в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

Серед проблемних для закладу питань ректор ДонНУ виокремив також формування матеріальної бази університету. «Ми працюємо в цьому аспекті з міжнародними донорами, беремо участь у проектах, але процес допомоги поки що йде дуже повільно», - зауважив Роман Гринюк. Водночас він відзначив, що сьогодні тривають перемовини стосовно оренди ще одного приміщення під навчальний корпус, що дасть можливість закладу не лише відновити повноцінну роботу на Вінниччині, а й далі розвиватися.

Донецький національний університет у Вінниці

По завершенню зустрічі керівники області та міста оглянули навчальні й лабораторні приміщення хімічного та фізико-технічного факультетів університету, ознайомившись з умовами навчання студентської молоді.

Куди розселятимуть студентів Донецького національного університету?

Донецький національний університет у Вінниці

Донецький національний університет у Вінниці

Донецький національний університет у Вінниці



Переглядів: 4202
Поширень: 0