Такий обсяг коштів включає в себе забезпечення житлом вимушено переміщених 700 викладачів та співробітників ДоНУ та членів їх сімей, які в даний час винаймають житло.

За інформацією заступника голови – директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка, зараз в Донецькому національному університеті, який розташувався у колишніх корпусах Вінницького заводу «Кристал» навчається 5781 студент: 4247 - за денною формою навчання, 1534 студенти, в тому числі 200 іноземців, навчаються заочно.

Приміщення, площею 10 тис. кв. м. не повністю відповідає потребам вузу, там необхідно облаштувати навчальні, навчально-наукові аудиторії та лабораторії меблями й сучасним обладнанням. Вартість цих робіт складає 2,86 млн. грн.

«В даний час ведуться перемовини про оренду додаткових площ будівлі «Вінницяпроект» за адресою м. Вінниця, вул Київська, 14. Орендодавець планує надати приміщення на пільгових умовах. Але, враховуючи вартість комунальних послуг, це вимагатиме додаткових витрат у розмірі 14 млн. грн. на рік»,- повідомив Ігор Івасюк.

Обласною державною адміністрацію у співпраці з бізнесом, відповідно до можливостей, організовано забезпечення студентів місцями в гуртожитках навчальних закладів та готелях міста Вінниці.

Близько 1000 студентів винаймають житло у приватному секторі м. Вінниці або проживають у родичів чи знайомих. На даний час відпрацьовується можливість виділення додаткових місць у гуртожитках навчальних закладів міста та передачі з балансу Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського на баланс Донецького національного університету гуртожитку по вул. 50-річчя Перемоги (документи знаходяться на розгляді в Міністерстві освіти і науки України).

«Президентом України було дано доручення Кабінету Міністрів та Міністерству освіти і науки України вжити термінові і дієві заходи щодо розвитку та зміцнення навчально-матеріальної бази університету»,- підсумував він.



Переглядів: 3606
Поширень: 0